Širokom bodovi u golijdau u Vrapčićima

Velež gubio, vodio i izgubio

Po veoma teškom i vodom natopljenom terenu stadiona u Vrapčićima, Široki je slavio pobjedu rezultatom 5:2 nad domaćim Veležom.

Mateo Roskam doveo je goste iz Širokog Brijega u prednost u 15. minuti susreta u Vrapčićima protiv Veleža. Wagner je probio po desnoj strani, te potom majstorski uposlio napadača Širokobriježana, kojem sa pet metara nije bilo previše teško da dovede goste u vodstvo.

Međutim, do isteka prvog poluvremena uslijedio je veliki preokret Rođenih i to u razmaku od samo tri minute. Igrala se 25. minuta kada je Velež uspio izjednačiti. Kadrić je glavom prebacio loptu na drugu stativu, a korpulentni Velagić također glavom matira Bandovića za izjednačenje.

Samo tri minute kasnije, Ševko Okić kreirao je veliki preokret u Vrapčićima, a Bandović je po drugi put morao vaditi loptu iz svoje mreže. Dalibor Šilić imao je sjajnu priliku za izjednačenje, ali iako je bio u situaciji jedan na jedan sa golmanom Veleža, šutirao je pored gola.

U nastavku, gosti su krenuli mnogo bolje, a kruna terenske inicijative došla je u 63. minuti, kada je Ćutuk pogodio za novo izjednačenje.

Međutim, novi preokret na ovom susretu donio je Širokom Wagner, svojim golom u 73. minuti, te je Široki ponovo poveo protiv Veleža. Samo sedam minuta kasnije, dosuđen je penal za goste, nakon što je Asim Škaljić napravio prekršaj, zbog čega je dobio i crveni karton a Šilić sa bijele tačke potvrdio pobjedu gostiju sa Pecare.

Igrač utakmice Wagner postavio je konačan rezultat sedam minuta prije kraja susreta za konačnih 5:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.