Nakon pobjede protiv Širokog Brijega

Nevjerovatne scene na press konferenciji Sarajeva: Varešanović sve u čudu gledao!

Esmer Oštraković

Fudbaleri Sarajeva ostvarili su veliku pobjedu na Koševu protiv Širokog Brijega od 2:1 u okviru 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Domaća ekipa je tokom cijelog susreta bila dosta bolji rival, te je na kraju slavila pobjedu koja ih je primakla nastupu u evropskom takmičenju u narednoj sezoni.

Veselo je bilo nakon utakmice, igrači su slavili pobjedu sa navijačima, a sve se prenijelo i u službene prostorije.

Naime, press konferenciju su prekinuli fudbaleri Sarajeva koji su presretni zbog rezultata u posljednje vrijeme odlučili da pokažu svoje emocije.

Ušli su fudbaleri tima sa Koševa u press salu, te su počeli da grle i da ljube Mirzu Varešanovića koji je prvo sve gledao u čudu, pa tek onda odgovarao na pitanja novinara.

Zaista scene kakve nismo navikli gledati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, ali sve ovo pokazuje koliko fudbalerima Sarajeva znači večerašnja pobjeda.

Kada je riječ o samoj utakmici Sarajevo je tokom cijelog susreta prijetilo, dok su se gosti bazirali na kontre.

Već u 2. minuti Renan Oliveira je postigao gol i doveo Sarajevo u vodstvo i mislio se da će do kraja domaća ekipa ostvariti laganu pobjedu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da to ne bude tako pobrinuo se Radić koji je u 24. minuti vratio stvari na početak, a na odmor se otišlo pri rezultatu 1:1.

Baš kada su svi pomislili da će Sarajevo kiksati, domaća ekipa postiže gol. Igrala se 85. minuta, a strijelac je bio Dal Varešanović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.