Malo im za sreću treba: Na Koševu veselje, Bordo timu se smiješi Evropa

Sarajevo savladalo Široki Brijeg sa 2:1

Malo im za sreću treba: Na Koševu veselje, Bordo timu se smiješi Evropa

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

U derbiju 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Sarajevo je večeras na Koševu ugostilo Široki Brijeg, a duel starih rivala okončan je pobjedom domaćina (2:1).

Bio je ovo samo jedan u nizu okršaja rivala koji se bore za Evropu, a takvih duela će biti još puno do kraja ove sezone. Sarajevo je treće na tabeli i, prema riječima trenera Mirze Varešanovića, cilj je tamo i ostati.

Treće mjesto želi i Široki Brijeg, nada mu se i Željezničar, Velež također želi ponovo zaigrati na velikoj evropskoj sceni, ali uz Zrinjski i Borac (koji doduše tek treba da osigura nastup u Evropi) mjesta ima još za samo jednu ekipu.

I baš zato je meč na Koševu bio od velike važnosti. Sarajevo ga je dočekalo u dobrom raspoloženju, kao i gosti koji su nekoliko dana ranije na Pecari pobijedili Velež.

Sam početak bio je fantastičan iz ugla domaćih igrača i navijača, koji su i pored kiše i bojkota ipak fino popunili tribine najvećeg stadiona u BiH. Akcija po lijevoj strani već u drugoj minuti, na kraju lopta dolazi do Kyeremeha koji je uposlio Reana Oliveiru, a brazilski napadač sa desetak metara odlično pogađa suprotni ugao.

Ubrzo nakon toga opet Kyeremeh traži asistenciju za Oliveiru, ali Brazilac malo kasni. Potom je Gancu uzvratio u devetoj minuti, ali udarac sa 15 metara odlazi pored gola gostiju. Zaprijetili su i gosti u 13. minuti. Ćavar je šutirao sa 25 metara, pravo u dobro postavljenog Dizdarevića.

Oglasi

Oliveira je u 19. minuti prošao pored Muse kao brzi voz, šutirao je sa desetak metara ali brani golman gostiju. Radić na drugoj strani šutira sa 15 metara, siguran je Dizdarević.

I onda hladan tuš za Sarajevo. Trenutak kada je Široki došao do svog prvog i jedinog gola večeras. Valinčić je ubacio s desne strane, Radić je pobjegao Šerbečiću i na kraju postigao prvijenac u dresu Širokog koji će dugo da pamti.

Do kraja prvog dijela Sarajevo je imalo veliku šansu. Ziljkić ubacuje, Oliveira glavom šutira s nekoliko metara, lopta se od prečke odbija na gol liniju i vraća se u teren. Potom jedna dobra prilika za goste. Radić je prevario Šerbečića, uposlio Valinčića koji šutira isprve sa 15 metara, ali nije precizan. Imao je Mustafić šansu, ali je loše šutirao, baš kao i Martinović u 45. minuti, pa se na odmor otišlo kod rezultata 1:1.

Sarajevo je u nastavku krenulo po pobjedu, a dobru šansu u 59. minuti ne koristi Oliveira, koji je sve dobro uradio, šutirao glavom nakon ubačaja Šerbečića, no Josipović je sjajno odbranio.

U 68. minuti Kyeremeh je pucao, opet Josipović siguran. U 71. minjuti je sjajni golman Širokog odbranio udarac Ziljkića. Sarajevo nije odutalo od svoje igre, a u 84. minuti dolazi do gola i velike pobjede.

Oglasi

Musa je centrirao s desne strane, a Dal Varešanović glavom sa nekih sedam metara pogađa za 2:1.

Ovom pobjedom Sarajevo se učvrstilo na drugom mjestu sa 48 bodova, dok je Široki ostao četvrti sa 44 boda. Na vrhu je Zrinjski sa 66 bodova i sa prilikom da u Posušju već ovo kolo osigura titulu. Borac ima 52.

Ispod Sarajeva i Širokog nalaze se Željezničar sa 42 i Velež sa 41 bodom. Ako žele ostati u trci za Evropu, morat će dobiti svoje mečeve u ovom kolu. Plavima u goste dolazi Igman u utorak, dan ranije Velež će ugostiti Borac.

FK Sarajevo - NK Široki Brijeg 2:1 (Oliveira 2, Varešanović 85/ Radić 24)

SARAJEVO: Dizdarević, Musa, Šerbečić, Martinović, Radović, Vrančić, Ramić, Kyeremeh, Mustafić, Ziljkić, Oliveira.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŠIROKI BRIJEG: Josipović, pranjić, Valinčić, Mašić, Radić, Vukoja, Kpan, Musa, Pejić, Lovrić, Ćavar.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Kako Gigovoć odradi Sarajevu, svka čast.
4 11
mido1921
Vidi se da kitari imaju para. Sudi I'm Gigović ko Borcu.
2 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije