FOTO: A. Čaušević

Duel počinje u 18 sati

Borba za Evropu: Poznati sastavi Veleža i Borca

Haris Zilić

Nastavlja se 29. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine koje je raspoređeno na četiri dana. Ovaj ponedjeljak očekuje nas još jedan derbi u kojem će Velež dočekati Borac u vrlo bitnoj utakmici za plasman u Evropu posebno za Rođene.

Utakmica na stadionu Rođeni počinje u 18 sati i sigurno nas očekuje dobar fudbal.

Velež bi pozitivnim rezultatom prestigao Željezničar, a mogao bi i ponovo biti na četvrtom mjestu ispred Širokog Brijega.

Rođeni imaju 41 bod, Željezničar 42, a Široki Brijeg 44 boda. S tim da i Željezničar sutra protiv Igmana igra svoju utakmicu 29. kola.

U slučaju da sezonu ne završe među četiri tima u prvenstvu, Velež će do Evrope probati doći preko Kupa gdje igraju finale protiv Zrinjskog. Ipak u mostarskom klubu žele da kroz prvenstvo završe pitanje Evrope, a za tako nešto trebaju pozitivan rezultat večeras protiv Borca.

Sa druge strane Borac je drugoplasirani sa 52 osvojena boda i pozitivan rezultat u Mostaru znači skoro i objezbijeđenu Evropu naredne sezone.

U narednom kolu u derbiju Borac dočekuje Sarajevo koje je u formi tako da će sigurno gledati da neporaženi napuste Mostar.

Sve navedeno obećava dobru utakmicu, a poznati su i sastavi timova.

VELEŽ: Hadžikić, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Hrkač, Anđušić, Šikalo, Haskić, Ćuković, Vehabović, Lauš.

BORAC: Ćetković, Jurilj, Ninković, Mrkaić, Predragović, Vojnović, Lagundžić, Lazić, Kulašin, Račić, Piščević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Glavni sudija večerašnjeg duela u Mostaru je Antoni Bandić iz Gruda, pomoćnici su Damir Lazić iz Brčkog i Radosav Kačavenda iz Gradiške.

Četvrti arbitar večeras je Frano Jelić iz Širokog Brijega.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.