Pojavio se video

Pogledajte kako su huligani brutalno pretukli slavnog košarkaša na ulicama Moskve

Esmer Oštraković

Ruski košarkaš, Alexey Shved, brutalno je pretučen sinoć u Moskvi od strane nekoliko huligana, a zbog povreda koje je zadobio završio je u bolnici.

Ovo je saopštio klub za koji trenutno nastupa, a radi se o moskovskom CSKA.

"Uslijed pada Alexey je zadobio tešku povredu glave i kolima hitne pomoći brzo je prevezen u bolnicu. Policija je u potrazi za njegovim napadačima.

Zbog povrede Shved neće biti u protokolu za naredne mečeve našeg tima", rekli su iz CSKA.

U međuvremenu se pojavio i video sa jedne od nazdornih kamera na kojem se vidi da pet osoba napada Shveda.

U decembru ove godine Svhed će napuniti 35 godina, a iza sebe ima jako dobru karijeru.

Naime, bio je prvak Eurolige s CSKA 2008. godine, te član idealne petorke Evropskog prvenstva koje je održano 2017. godine. Osim toga odnio je i nagradu MVP-a Eurokupa iste godine, a 2021. godine bio je najbolji asistent Eurolige.

Svojevremeno je Svhed igrao i u NBA ligi gdje je sa dosta uspjeha nosio dresove Minnesote, Philadelphie, Houstona i New Yorka.

Poslije NBA lige vratio otišao je u ruski Khimki gdje je igrao šest sezona, a 2021. godine prešao je u moskovski CSKA.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti