Iskusni Bavarac zna šta treba da budu šampioni

Thomas Müller igrače Bayerna usporedio sa zlatnom ribicom: "Pamćenje 10 sekundi..."

Edmir Škorić

Za zlatnu ribicu obično kažu da je pamćenje služi samo tri sekunde, a iskusni napadač Bayerna Thomas Müller uvjerava da on i saigrači također treba da iamju kratko pamćenje - svega 10 sekundi.

FC Bayern se vratio na vrh tabele nakon teško ostvarene pobjede od 2:0 nad Herthom u nedjelju. Zahvaljujući kiksu konkurenta Borusije Dortmund, Bayern ima bod prednosti četiri kola prije kraja.

Lider Bayerna Thomas Müller objašnjava put kojim treba krenuti u posljednjem naletu sezone kako bi osigurali jedanaestu titulu prvaka zaredom. Bavarac daje neobičan prijedlog i upoređuje svoje saigrače sa zlatnom ribicom.

Nakon sezone u Bayernu najavljena je velika analiza sezone, a o budućnosti šefova Olivera Kahna i Hasana Salihamidžića razgovarat će se i na sjednici nadzornog odbora 22. maja. Prije toga, međutim, treba sve snage udružiti u borbu za titulu. Istog je mišljenja i sadašnji kapiten na terenu, Thomas Müller.

Iskusni Nijemac kaže kako je april mjesec bio "apsolutno razočarenje", te dodaje: "Možete analizirati pojedinačne utakmice u mnogo različitih pravaca. Sve u svemu, ništa nam nije polazilo za rukom, a za to svakako postoji niz razloga. Nije međutim pravo vrijeme za veliku istragu o uzorcima", rekao je.

Potom je sebe i saigrače uporedio sa zlatnom ribicom i vjeruje da se što prije moraju sve stvari zaboraviti, a potom odlučno krenuti prema tituli.

„Sa pamćenjem od samo 10 sekundi, automatski gledate unaprijed i to je najbitnije. To se sada odnosi i na nas. Moramo se otresti prošlih utakmica i iskustava i fokusirati se na ono što je sada važno", naglasio je 33-godišnjak.

“Dugujemo sebi, našim navijačima i DNK kluba da učinimo sve što možemo da pobjedom u prvenstvu privedemo sezonu sretnom kraju. Očekujem apsolutnu vjeru, posvećenost i jedinstvo od sebe, od našeg tima i onih oko mene", objasnio je Müller, kojeg je nedavno otvoreno kritikovao glavni trener Tuchel nakon Bayernove blamaže u Mainzu.

Titula je obično nešto što se u Bavarskoj podrazumijeva pred početak sezone, a sada im je ostala kao spas sezone i pokušat će da zadrže svoje mjesto na čelu tabele.

Podsjetimo da je, otkako je Thomas Tuchel naslijedio Juliana Nagelsmanna, Bayern imao neke jako loše rezultate, pa je ispao u četvrtfinalima Kupa Njemačke i Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U subotu će Bayern gostovati u Bremenu ekipi Werdera u 31. kolu, dok Borussiji dolazi Wolfsburg. Ekipu Thomas Tuchela nakon gostovanja u Bremenu očekuju dueli sa Schalkeom i Leipzigom kod kuće i sa Koelnom u gostima.

Mora se priznati da se uglavnom radi o kvalitetnim ekipama, pa Bayernu neće biti nimalo lako da ostvari sve četiri pobjede i tako postane novi - stari prvak Njemačke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.