Shvatio je da je to bitno

Sane je u svlačionici stao pred saigrače i počeo da govori, Tuchel je u čudu gledao

Edmir Škorić

Nogometaš Bayerna Leroy Sane iznenadio je svog trenera Thomasa Tuchela govorom u svlačionici nakon pobjede nad Herthom.

Bayern je u nedjelju pobijedio goste iz Berlina sa 2:0 na svom stadionu i tako preuzeo prvo mjesto na tabeli, pošto je nešto ranije Borussia Dortmund kiksala u Bochumu i na taj način dopustila Bavarcima da imaju sve u svojim rukama četiri kola prije kraja.

Nakon spomenute pobjede nad Herthom, igračima Bayerna je laknulo, mnoge loše stvari su se zaboravile i svi su se fokusirali na jedan cilj, a to je osvajanje 11. uzastopne titule.

Na kraju sezone, igrači Bayerna moraju se sabrati jer je prvenstvo posljednja šansa za titulu ove sezone. Mnogo toga ovisi o vrhunskim igračima, koji bi trebali napraviti razliku u preostalim utakmicama Bundeslige. Jedna od zvijezda koja bi mogla biti presudna u trci za titulu je Leroy Sane, protagonist nedavnog incidenta kada ga je udario saigrač Sadio Mane.

Ovaj 27-godišnjak, koji je u ljeto 2020. prešao iz Manchester Cityja za lijepu sumu od oko 50 miliona eura, često je nagovještavao svoj potencijal ove sezone. U 28 ligaških utakmica, međutim, postigao je samo sedam golova i pet asistencija, a nedostatak konzistentnosti posebno je tačka kritike sa kojom se Sane borio od svog transfera u Minhen. Za Sanea se takođe često kaže da ima loš govor tijela.

Čini se da reprezentativac Njemačke prima k srcu kritike na račun svog stila igre. Kako prenosi Sport Bild, pozivajući se na vlastite informacije, Sane je navodno stao ispred tima nakon incidenta s Maneom nakon ispadanja iz Lige prvaka i iznenadio sve članove tima govorom.

Shvatio je da mora da poradi na svom javnom imidžu, bio je tenor govora napadača. On također zna za svoj govor tijela na terenu i radit će na tome, uključujući njegove negativne izjave ili gestove prema svojim saigračima.

Prema izvještaju, Thomas Tuchel je bio impresioniran postupkom svog igrača, očito novi glavni trener i Sane imaju dobar odnos. To se reflektira i na vrijeme igranja, jer je Sane korišten u svih osam utakmica pod Tuchelovim vodstvom.

Sane bi također mogao početi u posljednje četiri utakmice. U naredne dvije utakmice protiv Werdera iz Bremena i njegovog bivšeg kluba Schalke 04 nada se da će startovati u prvih 11 nakon što je ulazio s klupe u Mainzu i protiv Herthe. Šta će Tuchel na kraju uraditi sa samokritičnom zvijezdom teško je predvideti s obzirom na konkurenciju na krilima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo da je Bayern ranije ove sezone ispao iz Lige prvaka, jer je u četvrfinalu poražen od Manchester Cityja, dok ga je iz Kupa izbacio Freiburg, također u četvrtfinalnoj rundi. 

Da kojim slučajem Bayern ostane i bez titule, to bi bilo ravno katastrofi, pa već sada se uveliko piše o otkazima čelnih ljudi, a najviše se prstom upire na Olivera Kahna i Hasana Salihamidžića, koji su doduše i zaduženi za transfere i dovođenje trenera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.