Navijači Sarajeva sigurno imaju jasnu želju

Sudbina Vrančića na ljeto već je poznata?

Samir Mlaćo
Navijači Sarajeva sa nestrpljenjem očekuju vječiti derbi sa FK Željezničar u petak. Nadaju se svi zaljubljenici u bordo boju u pobjedu koja bi ih dovela na korak do Evrope, što je do samo prije par mjeseci izgledalo nemoguće.

Ljeto će sigurno donijeti i određene promjene u igračkom kadru FK Sarajevo, a kao veliko pojačanje pokazao se iskusni vezista Mario Vrančić.

Vrančić je kao igrač engleskog Stoke Cityja prvo stigao u Rijeku, nije se naigrao, pa se odlučio za odlazak na Koševo.

Brzo je pokazao svoje kvalitete i bogato iskustvo, što se itekako osjetilo u igri bordo momaka.

Na kraju sezone će prema svemu sudeći postati slobodan, što prenosi i stokesentine.co.uk.

Navodi se da Stoke neće zadržati Vrančića, Demecoa Duhaneya, Tashana Botthea i Adena Flinta, koji su protekle periode proveli na posudbama.

"Njihovi  trajni odlasci su gotovo bili potvrđeni kada su otišli prošlog ljeta ili u januaru. Vrančić je u Stoke stigao iz Norwicha kao slobodan igrač, a zatim mu je dozvoljeno da se priključi ekipe Rijeke u Hrvatskoj. Nakon toga je od proljeća u FK Sarajevo. Sa 33 godine, pomogao je tom klubu da zauzme treće mjesto u Premijer ligi BiH“, navodi se u tom tekstu.

Vrančić je sigurno skupo plaćen, na Koševu će učiniti sve da mu ponude ugovor, ali pitanje je da li će moći da ispune njegove zahtjeve.

Iskusni vezista je u Premijer ligi upisao 11 nastupa uz tri asistencije. Prije toga je u SuprtSport HNL ubilježio 13 nastupa.

Vrančić je nastupao i u Njemačkoj za Mainz 05, Borusiju Dortmund II, Paderborn, Darmstadt 98...

Nastupao je za omladinske selekcije Njemačke, a zatim obukao dres A reprezentacije BiH.

Upisao je šest nastupa, a zatim je 'nestao' što se tiče reprezentativnih akcija. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.