Peljti najveći bh. derbi: Kome je bio sretniji u ovoj sezoni - Sarajevu ili Željezničaru?
ARHIVA: Peljto sa Alispahićem, Kosorićem (Željezničar) i Sušićem (Sarajevo)

Najbolji bh. sudija sudi najveći bh. derbi

Peljti najveći bh. derbi: Kome je bio sretniji u ovoj sezoni - Sarajevu ili Željezničaru?

Adnan Beganović

Irfan Peljto je sudio pet utakmica u ovoj sezoni u kojima su jedan od aktera bili Sarajevo ili Željezničar. Zanimjljivo, na svih pet utakmica protivnici sarajevskim su bili hercegovački klubovi. A, kome je donio više sreće?

U okviru 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine snage će između ostalog odmjeriti Sarajevo i Željezničar. Najveći bosanskohercegovačlki derbi dolazi u pravom trenutku jer Sarajevo i Željezničar se bore za izlazak na evropsku scenu i meč koji će se igrati u petak, mogao bi dati odgovore na mnoga pitanja.

Čast da dijeli pravdu na največoj klupskoj utakmici u našem fudbalu pripala je najboljem bosanskohercegovačkom sudiji Irfanu Peljtu, što bi trebalo značiti, da se nakon njegovog posljednjeg sudijskog zvižduka neće pričati i pisati o dijeljenju pravde nego o onom što se moglo vidjeti na terenu s fudbalske strane.

Biće to Peljti 15 utakmica u sezoni na kojoj je glavni sudija, a u dosadašnjem dijelu prvenstva sudio je pet mečeva na kojim su jedan od aktera bili Sarajevo ili Željezničar, a više sreće "donio" je ekipi iz Titove 38/b.

Sarajevu je Peljto u aktuelnoj sezoni sudio dva puta i to protiv mostarskih klubova Veleža i Zrinjskog. Oba puta bordo tim je bio gost i u ta dva meča je osvojio četiri boda.

Oglasi

Sada već dalekog 19. septembra prošle godine Peljto je sudio meč Velež - Sarajevo koji je odigran u Gabeli i završio je bez pobjednika (1:1). Velež je poveo pogotkom Dženana Zajmovića, a za konačnih 1:1 je pogodio Ivan Ikić. Peljto je na tom meču podijelio devet žutih kartona, pet fudbalerima Sarajeva, a jedan manje Rođenim.

Drug meč na kojem je Peljto dijelio pravdu bordo timu odigran je prije petnaestak dana, a Sarajevo je u Čitluku savladalo novog-starog prvaka naše zemlje, mostarski Zrinjski rezultatom 3:2. Dva pogotka za Sarajevo je postigao Oliveira, dok je mrežu Zrinjskog pogodio i Varešanović. Za Plemiće su pogotke postigli Ćuže i Jukić. Tri žuta dobili su igrači Zrinjskog od čega dva (crveni) Barišić, dok je Peljto pokazao dva žuta kartona fudbalerima Sarajeva.

Željezničaru je Peljto sudio u tri navrata, a ekipa s Grbavice je u tim mečevima osvojila tri boda, odnosno dva puta su poraženi, dok su jednom slavili.

Na samom početku prvenstva, tačnije u avgustu prošle godine najbolji bh. sudija je pravdu dijelio na meču Velež - Željezničar u kojem su Rođeni slavili 3:1. Anđušić, Dejanović i Haskić su pogađali za Velež, Štilić za Željeznićar. Četiri žuta Peljto je dao igračima Veleža, a kod Željezničara je "požutio" samo Beganović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Početkom oktobra prošle godine Željezničar je na Grbavici pretrpio poraz u duelu sa Zrinjekim (0:1). Na centru je bio Peljto, a pogodak za Zrinjski je postigao Tičinović. Čak deset žutih kartona je podijelio na ovom meču, od čega tri fudbalerima Željezničara, a sedam gostima.

Posljednji, treći susret u kojem je sudio Željezničaru je onaj protiv Širokog Brijega odigran 22. aprila na Grbavici. Slavili su domaći 1:0 pogotkom Amoaha, a na ovom meču Peljto je podijelio devet žutih kartona od čega tri domaćinu, a šest gostima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
On je strumf, jebbo mu vico najmilije u usta pogana
2 3
Ajax11
Peljto štrumf! Opet će samo gledati da se Štilić poćne valjati da bi Sarajevu dao crveni
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi