Izjave nakon duela u Mostaru

Ćosić sretan zbog mirnijeg kraja, a Jusufbegović je svjestan da je Kup utakmica sezone

Midhat Šljivak

Velež i Igman odigrali su fenomenalan meč u 31. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, a susret je na kraju okončan rezultatom 3:3, što je rezultat koji ih vjerovatno ostavlja u ligi.

Igman je uspio uzeti veliki bod na gostovanju kod Veleža u Mostaru i izvjesno je da će tim iz Konjica i naredne sezone igrati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Zadovoljan bodom je nakon utakmice bio pomoćni trener gostujućeg tima Dženis Ćosić.

"Dva zadnja kola ćemo biti mirniji. Djelovali smo trostrukom izmjenom trojice veznjaka i dobili smo čvrstinu. Igramo s velikim samopouzdanjem i rezultat je realan. Dosta kvalitetno smo odradili meč. Veležu želim da osvoje Kup. Nama bod puno znači i idemo izboriti opstanak", rekao je pomoćnik Husrefa Musemića Dženis Ćosić.

S druge strane Nedim Jusufbegović je svjestan da je njegov tim napravio kiks koji bi ih mogao koštati plasmana u Evropu.

"Loše smo ušli u utakmicu. Nije bilo čvrstine, ali nemam šta momcima zamjeriti. Čuvali smo se malo. Kod 3-2 smo mogli riješiti utakmicu u dva navrata, potom i kod 3-3. Bili smo bolji i kvalitetniji i kreirali smo dovoljno da pobijedimo, ali eto..."

"Igmanu čestitam na bodu. Mi se okrećemo Kupu, tražimo nove izazove. Protivnik je kvalitetan, dominantan i moćan, ali mi imamo svoje želje i emocije. Možemo", poruka je Nedima Jusufbegovića.

Velež ovim bodom ne može biti zadovoljan. Korak je to nazad za Rođene u borbi za plasman u Evropu, ali za goste je bod ogroman.

Tim iz Konjica skočio je na sedmom mjesto tabele s 34 boda i pet bodova su daleko od zone ispadanja na dva kola prije kraja prvenstva te su izvjesno izborili opstanak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Definitivno je rukovodstvo ovog kluba napravilo fenomenalan potez anagažovanjem Husrefa Musemića na mjesto trenera jer je iskusni stručnjak donio pobjednički mentalitet u tim.

Isto važi i za Velež i angažman Nedima Jusufbegovića koji je preporodio Rođene u drugom dijelu sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.