Velež i Igman odigrali vrhunski meč sa šest pogodaka, a moglo ih je biti i mnogo više

Podjela bodova u Mostaru

Velež i Igman odigrali vrhunski meč sa šest pogodaka, a moglo ih je biti i mnogo više

E. Škorić

FK Velež i FK Igman odligrali su sjajan meč 31. kola Premijer lige BiH, a završeno je rezultatom 3:3.

U Mostaru na stadionu Rođeni viđen je spektakularan meč, a gledatelji i na stadionu i pokraj malih ekrana uživali su u čak šest golova, s tim da je pored toga bilo i dosta neiskorištenih prilika koj su lako mogle da se pretvore u golove. Konačan rezultat sasvim sigurno više odgovara gostima iz Konjica, koji su nadoknadili danas dva gola zaostatka, a ujedno došli do boda s kojim su se primakli cilju, a to je opstanak u ligi. Matematički još nisu, ali su jako blizu tome.

Igman je sa 34 boda sada na sedmom mjestu i može mnogo mirnije dočekati preostale dvije utakmice, pošto ima +5 u odnosu na jedanaestoplasiranu Slobodu.

Što se Veleža tiče, bod je svakako malo u borbi za Evropu, ali Rođeni i dalje imaju finale Kupa protiv Zrinjskog. Pošto je mostarski derbi za nekoliko dana, može se reći da je to i razlog što Velež danas nije uspio da ostvari sva tri boda jer su misli igrača bile usmjerene na veliko finale.

Već na startu meča gosti su imali šansu, ali je Hadžikić sjajno odbranio udarac Hrelje. U osmoj minuti Vehabović je šutirao lijevom nogom sa 16 metara, ali je lopta otišla pored gola. U devetoj minuti hladan tuš za domaće. Drljević je asistirao, a Denković zabija za 0:1.

Tražili su gosti penal u 14. minuti. Nakon udarca Hrelje, lopta u ruku pogađa Vehabovića koji je bio metar od Hrelje, ali sudija se nije oglasio. Ramić u 16. minuti iskosa šutira, ali pogađa vanjski dio mreže domaćeg gola.

Oglasi

Hebibovićevu veliku grešku u 20. minuti Haskić ne korisit, a zatim ga Dupovac sprečava da zabije gol. Ipak, uporni Haskić u 30. minuti pogađa nakon loše reakcije gostujuće odbrane. Svemu je prethodio centaršut Anđušića.

Velež je u 33. minuti preokrenuo rezultat. Nakon dobre akcije, Leai zabija, a Ćuković bilježi asistenciju. U 42. minuti Hrelja s desetak metara šutira, prečka spašava Mostarce.

U završnici prvog dijela Dejanović na asistenciju Leaija sam izlazi pred gol gostiju i mirno pogađa za 3:1. Na startu drugog dijela Duraković smanjuje nakon ubačaja Hrelje.

U 60. minuti Walace je imao zicer na dodavanje Anđušića, ali je sa nekih 11 metara loše pucao. Zatim je isti igrač pucao preko gola.

U 67. minuti Igman dolazi do izjednačenja. Nakon jednog prekida lopta dolazi do Bešagića koji sjajno šutira sa 25 metara i postiže odličan pogodak.

Oglasi

Mogao je Igman do preokreta u 70. minuti poslije udarca Hrelje glavom, ali Dejanović izbacuje sa gol linije. Do kraja utakmice, i jedni i drugi su htjeli do sva tri boda, ali ostalo je 3:3. Imao je Velež dvije odlične prilike preko Ćukovića i Lauša, no nisu se najbolje snašli pomenuti fudbaleri Rođenih. Pokušao je i Halilović sa nekih 25 metara, no lopta je nakon njegovog udarca otišla malo preko gola.

Zaista jedna sjajna utakmica sa puno šansi, otvorena do kraja i na kraju je vjerovatno i najpoštenije to što niko nije izgubio.

FK Velež - FK Igman 3:3

Velež: Hadžikić, Zeljković, Pršeš, Muminović, Ćuković, Vehabović, Lauš, Dejanović, Lea'i, Anđušić i Haskić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igman: Ćeman, Duraković, Dupovac, Alagić, Oremuš, Drljević, Jakupović, Hebibović, Denković, Hrelja i Ramić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LedeniTuzla
ABd evrope vise nikad ne vidjeli i sto prije ponovo ispali i nikad se ne vratili, ***** ostaje ***** prava vrapcicka
0 6
velez mo
Šteta Evrope,bilo je tako blizu,Bravo Rafa
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi