Na kraju smo vidjeli i četiri pogotka

NFSBiH objavio zvaničan broj gledalaca na derbiju: S obzirom na sve - pa i nije loše

Samir Mlaćo
Još jedan vječiti sarajevski derbi je iza nas. Konačno smo vidjeli mnogo uzbuđenja. Sarajevo je vodilo 2:0, ali Željezničar se nije predavao i na kraju prava ludnica.

Plavi preko Sulejmana Krpića dolaze do 2:2 u sudijskoj nadoknadi, pa su navijači Sarajeva razočarani napustili stadion.

Na južnoj tribini pjesma i slavlje, Plavi su bili na koljenima, a na kraju su osvojili veliki bod u borbi za Evropu.

Atmosfera je najvećem bh. stadionu bila veoma dobra, za pravi ugođaj nedostajali su najvatreniji navijači FK Sarajevo koji su bojkotovali i ovaj meč te je sjeverna tribina bila prazna.

Na istočnoj i zapadnoj tribini veliki broj navijača, a na južnoj velika podrška više od dvije hiljade navijača Željezničara koji se nisu štedjeli.

Prema zvaničnim podacima NS BiH derbiju je prisustvovalo 13.000 navijača.

Lijepa je to brojka s obzirom i kakav nogomet gledamo, a svakako da se nadamo da će u narednim derbijima brojka biti veća.

Sigurno da će ovaj meč ujedno biti i najposjećniji u 31. kolu, a preostalo je još da se odigraju tri meča ovog kola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada su jučerašnje utakmice u pitanju, meč Sloge i Zrinjskog pratilo je tek 500 navijača, dok je na susretu Veleža i Igmana bilo 2.000 navijača.

Podsjetimo, danas u Trebinju igraju Leotar i Tuzla City, dok sutra Posušje dočekuje Borac, a u ponedjeljak od 17 sati igraju FK Sloboda – NK Široki Brijeg.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.