Problemi nakon derbija: FK Sarajevo bez trojice u Mostaru protiv FK Velež

O potezu Ramića će se dugo pričati

Problemi nakon derbija: FK Sarajevo bez trojice u Mostaru protiv FK Velež

S. Mlaćo, foto: T. Hebib
FK Sarajevo i FK Željezničar odigrali su sinoć kvalitetan derbi, a na kraju je završilo 2:2.

Vodili su bordo momci 2:0, činilo se da je sve riješeno kada je u pitanju pobjednik vječitog derbija, ali gosti sa Grbavice se nisu predavali. Na kraju im se to isplatilo i završilo je 2:2.

Vidjeli smo dosta 'vatre' na terenu, što je i očekivano, a definitivno su ceh na kraju platili nogometaši FK Sarajevo. Naime, Sarajevo će u narednom kolu u goste Veležu u važnom meču u borbi za opstanak biti oslabljeno.

Svoj treći žuti karton sinoć su dobili Musa Muhammed i Besim Šerbečić, dok je direktan crveni karton dobio mladi Tarik Ramić o čijem potezu će se dugo pričati.

On je dobio crveni izvan terena, a zatim je krenuo preko terena kako bi izašao na suprotnu stranu. Gosti su žestoko protestovali, gotovo bili u nevjerici, a sve kod rezultata 2:1.

Oglasi

Kod Željezničara svi nogometaši će biti u konkurenciji za Posušje, a vraća se i iskusni kapiten Edin Cocalić koji je odradio dva meča suspenzije.

Oba tima ostala su u borbi za Evropu i sada im pored njihovih utakmica predstoji i praćenje finalnog meča Kupa gdje će snage odmjeriti Zrinjski i Velež. Ukoliko slave Plemići, četvrtoplasirana momčad će u Evropu.

Šef struke FK Sarajevo Mirza Varešanović zbog crvenog kartona nije mogao voditi ekipu sinoć, a nakon meča bio je razočaran zbog toga što njegov tim na kraju nije osvojio tri boda i praktički ovjerio Evropu.

Imamo iskusnu ekipu, trebali smo stati na loptu... Nije mi jasno zašto smo se povukli. Oni su uveli Krpića, ne znam više koga i tražio sam da izađemo i da nema pasova prema nazad. 78. minuta vodite 2:0 i na kraju 2:2. Nema stvari kojom sam zadovoljan. Ne znam zašto smo radili neke stvari“, prve su riječi razočaranog Varešanovića.

Sarajevo je ipak još uvijek treće i to je pozitivno.

Oglasi

“Uvjeren sam bio da danas možemo sve riješiti. To se nije desilo, ali idemo dalje. Imamo snage i znanja da to odradimo na najbolji način. Nesvjesno smo se povukli danas. Kod 2:1 smo napravili pritisak na Želju, Čirjak nije odigrao dobar pas i onda se desi šta se desi. To su neke stvari koje su dovele do toga. Nisu to krupne greške, ali moglo se drugačije odigrati“.

Pohvalio je navijače.

“Hvala navijačima, vjerujem da ćemo ih obradovati“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Narednog vikenda Sarajevo gostuje Veležu.

“Rekao sam da ćemo svaku utakmicu ići na pobjedu. Želimo se spremiti na najbolji način i da se kolo prije kraja plasiramo u Evropu“.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Hasimaga
Tako to radi Peljto veliki štrumfonja, treba ih i dalje odrzavat u zivotu
0 5
papagaj
Oprostite gospodjo, jel Tarik kuci da nam baci loptu, kakav debil hahahahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti