Avantura koja je dugo trajala

Tomislav Cvitanušić osvojio vrh svijeta - Mount Everest

Eldar Ganibegović

Bh. ironman, maratonac, triatlonac i alpinista Tomislav Cvitanušić, popeo se na vrh svijeta - Mount Everest. Ovaj vrh nalazi se na planinskom lancu Himalaja u Nepalu s nadmorskom visinom od 8.848 metara.

Ekspedicija Tomislava Cvitanušića osvojila je vrh svijeta, Mount Everest. Bh. ironman i njegov tim uspješno su okončali avanturu koja je trajala 46 dana.

Iza njega i njegove ekipe su teški dani s obzirom na to kakvi uslovi vladaju u ovom području. Temperature idu i do -40° Celzijusa, uz jak vjetar i sniježne padavine.

Na ovom uspjehu Cvitanušiću je čestitao i nekadašnji kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Samir Avdić.

"Gigante moj, brate moj! Na krovu Svijeta Mount Everestu, Tomislav Cvitanušić.  Neizmjerno sam sretan zbog tvog uspjeha i što si još jednom pokazao da ne postoji ništa što može spriječiti čovjeka da uspije!

Želim ti od srca sretan povratak i da proslaviš ovaj životni doktorat s tvojim najmilijima", napisao je on na Facebooku.

Sada za Cvitanušića i njegovu ekipu slijedi povratak u bazni kamp koji je također veoma zahtjevan. Tomi i ekipi želimo mnogo sreće na tom putu, a nakon toga i na putu prema Bosni i Hercegovini.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.