Simbolika je jasna

Red Army je u Zenici imao posebnu koreografiju

Edmir Škorić

U 18 sati počelo je finale Kupa Bosne i Hercegovine između Veleža i Zrinjskog, koje se igra na stadionu Bilino polje u Zenici.

Zrinjski kao aktuelni prvak BiH favorit u duelu sa gradskim rivalom, koji želi da odbrani trofej u Kupu, ali i da izbori Evropu.

Mostarski timovi vodiće žestoku borbu na terenu, a i jedni i drugi imaju ogromnu podršku sa tribina.

U Zenicu su danas najprije vozom stigli Rođeni, a potom i Ultrasi sa autobusima. Smjestili su se na tribine, ali od samog početka traju provokacije između njih.

Rođeni su spremili i posebnu koreografiju za ovu priliku uz poruku: "Prodana duša neka pati, vječno će se đavolom zvati".

Početak utakmice obilježila je i jedna ružna slika. Ultasi su okrenuli leđa dok se intonirala himna Bosne i Hercegovine.

Unatoč svemu, bez incidenata još uvijek, iako su pred početak utakmice na teren među igrače padali topovski udari, a tokom utakmice se nekoliko baklji našlo na terenu. Sve u svemu, nadamo se da će proći bez intervencije policije i da ćemo svu pažnju usmjeriti na nogomet.

Treneri oba tima, Nedim Jusufbegović i Krunoslav Rendulić izveli su sljedeće početne sastave za utakmicu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

VELEŽ: Hadžikić, Zeljković, Pršeš, Hrkač, Anđušić, Šikalo, Haskić, Ćuković, Vehabović, Dejanović, Lauš.

ZRINJSKI: Marić, Barišić, Ćorluka, Ivančić, Ćuže, Jakovljević, Sučić, Ilinković, Memija, Tičinović, Bilbija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.