Završava bogatu karijeru

Samir Bekrić odlučio da okači kopačke o klin, u nedjelju zadnji put nastupa u dresu voljenog kluba

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara u nedjelju igraju na Grbavici protiv Posušja utakmicu 32. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Za Plave je ovo zadnja domaća utakmica u sezoni, a po posljednji put na Grbavicu će istrčati i Samir Bekrić koji će se oprostiti od dresa Željezničara.

Željezničar se nalazi u borbi za Evropu i jasno je da bi sve osim pobjede Plavih u okršaju protiv Posušja bio razočaravajući rezultat. Očekuje se da će Željo imati veliku podršku s tribina, a navijači su saznali i da će ovaj meč biti itekako poseban.

Naime, iz sarajevskog kluba potvrdili su da će legendarni veznjak Samir Bekrić u nedjelju odigrati svoju posljednju utakmicu u dresu Plavih.

Iskusni 38-godišnjak je odlučio da je vrijeme da okači kopačke o klin, a posljednji put u dresu Željezničara nastupit će upravo u nedjelju protiv Posušja u utakmici koja bi itekako mogla odrediti Željinu sezonu.

"Samir Bekrić će posljednju utakmicu u dresu Željezničara odigrati u nedjelju protiv Posušja. Za Plave je ovo veoma bitan susret u borbi za Evropu, a oproštaj Bekrića je dodatni razlog za punu Grbavicu", poručili su s Grbavice.

Bekrić već odavno obavlja i funkciju sportskog direktora u Željezničaru i bilo je jasno da će na kraju ove sezone da završi svoju igračku karijeru.

Najbolje dane proveo je upravo na Grbavici i nikada nije krio da je Željo klub za koji je oduvijek navijao. Sigurno je da će Bekrić ostati u Želji, ali i da zaslužuje oproštaj koji će pamtiti do kraja života.

U ovoj sezoni Bekrić je upisao ukupno 15 nastupa, zabio je jedan pogodak i upisao jednu asistenciju.

Iskusni Bekrić je u dresu Plavih u karijeri odigrao preko 200 utakmica, zabio je 48 golova i dodao 33 asistencije. Tri puta je bio prvak BiH s ovim klubom, a jednom je sa Željom osvojio i trofej Kupa naše zemlje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored Željezničara u svojoj bogatoj karijeri nastupao je još za Gradinu, Incheon, Tobol Kostanay, Mes Kerman, Gajr Sepasi, Bunyodkor, Zrinjski i tuzlansku Slobodu.

Odigrao je i jednu utakmicu u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine u prijateljskoj utakmici protiv Uzbekistana 2009. godine.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.