Muminović interesantan Željezničaru

Žele ga za narednu sezonu

Muminović interesantan Željezničaru

E. Oštraković

Još dva kola ostala su do kraja sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a neki klubovi su već krenuli sa rješavanjem igračke križaljke za narednu sezonu.

Jedna od pozicija na kojoj će skoro pa sigurno biti promejna jeste pozicija golmana, a kako saznajemo već su čelnici Željezničara krenuli u potragu za novom "jedinicom".

Kako nezvanično saznajemo jedan od golmana koji je jako interesantan upravi ovog kluba je bivši golman Tuzla Cityja i Slobode, Azir Muminović.

Naime, Muminović ove godine jako dobro brani u Rudaru iz Pljevlje, ali teško da će se zadržati u ovom timu, te će skoro sigurno tražiti novi izazov u karijeri.

To bi mogoa biti upravo Željezničar, jer Muftić i Bender većim dijelom ove sezone nisu bili na visini zadatka i izgleda da će doći do promjene.

Benderu na kraju sezone ističe ugovor i šansa da dođe do produžetka istog je jako mala i očekuje se da će on otići u neki drugi klub.

Oglasi

Kada je riječ o Muminoviću, on je ove sezone u dresu Rudara iz Pljevlje igrao 29 utakmica, te je primio 37 golova.

Ono što bi moglo biti zanimljivo i radovati navijače Željezničara ukoliko potpiše za njihov klub jeste informacija da je čak deset puta ove sezone sačuvao svoju mrežu netaknutom.

Karijeru je Muminović počeo u Slobodi iz Tuzle, a nakon toga prešao je u Tuzla City i mnogo se očekivalo od njega u tom periodu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, povrede su uradile svoje, te je morao pauzirati skoro godinu dana, a onda se vratio na teren i to u dresu Radnika iz Bijeljine.

Na početku ove sezone potpisao je za Rudar iz Pljevlje za koji ove sezone igra jako dobro, ali će gotovo sigurno na kraju sezone otići iz kluba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

krems_krems12
Ovog seljala ako dovedu, onda neka se i ugase.
0 1
user1675926959
Fejza je za njeg Curtois
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti