Nevjerovatne scene

Ko tebe nesrećo pusti u ring? Momak voli, a ne zna da se tuče, pa su mu spašavali glavu

Midhat Šljivak

Velike svjetske kuće sve više promovišu borce koji nemaju apsolutno nikakve veze sa sportom u kojem se žele isprobati. Izvjesni Carlos Rey Ramirez odlučio se isprobati u boksu i njegov meč protiv Giovannija Louisa prenosila je velika mreža DAZN koja trpi velike kritike za prijenos ovakvog događaja.

Borba Giovannija Louisa i Carlosa Rey Ramireza dobila je mjesto u prijenosu DAZN-a, ali ono što se dešavalo unutar ringa je zaista bruka i sramota za sve.

I dok je Giovanni Louis vidljivo sasvim solidan bokser, Carlos Rey Ramirez je čovjek koji je potpuno zalutao u ovaj sport i to je vidljivo u ringu.

Nesretnik je mahao rukama kao da se tuče na ulici, sve je izgledalo na tuču tinejdžerice i na kraju je sve završeno u prvoj rundi nakon što je Ramirez primio nekoliko teških udaraca.

Sudija nije imao šta više vidjeti i zaustavio je ovu 'borbu'. Jasno je kako je nesretni Ramirez je potpuno zalutao u bokserski ring i definitivno mu tu nije mjesto.

Ovaj event u Orlandu organizovao je poznati YouTuber i bokser u pokušaju Jake Paul. Tužno je što ga je nazvao "Najperspektivniji talenti" jer od ovih boksera neće biti previše hljeba.

Još je tužnije što kuća kao što je DAZN prenosi ovakve stvari. Definitivno je ovo uvreda za svakog ozbiljnog boksera i borce u bilo kojem borilačkom sportu.

"Ovo nije boks. Taj momak maše kao s praznom kantom za vodu. Ukidajte ovo", samo je jedan od mnogobrojnih komentara na društvenim mrežama.

I zaista je ovo nešto što ne bi trebalo biti u programu. Tužno je, smiješno i žalosno vidjeti ovakve stvari koje bi po nesretnika kakav je Ramirez mogle biti kobne.

Dečko bi se realno trebao ostaviti boksa i pokušati naći neki normalan posao jer je i za običnog čovjeka on poprilično lagan zalogaj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.