Utakmica nije odigrana do kraja

Poznati klub nakon 38 godina ispao iz lige golom u 95. minuti, spašavala se živa glava!

Admin Čaušević
Teme:

Fudbalska sezona širom Evrope je ušla u samu završnicu te su u toku razigravanja za opstanak odnosno ulazak. U četvrtak je to bio slučaj u Italiji odakle dolaze šokantne scene.

Brescia je ispala u Seriju C usred sramotnih scena, jer je utakmica razigravanja sa Cosenzom prekinuta kada su ultrasi bacali baklje i pokušali su upasti u teren.

Istog dana kada su navijači Rome maltretirali i zlostavljali sudiju finala Europa lige Anthonyja Taylora na aerodromu u u Budimpešti, navijači Brescie uzrokovali su prekid razigravanja za opstanak u Seriji B.

Cosenza je dobila prvu utakmicu 25. maja sa 1:0, a Brescia je večeras vodila s 1:0 na stadionu Rigamonti sve dok Meroni nije zabio u 95. minuti za 1:1.

Taj rezultat značio je ispadanje Brescije nakon 38 godina u Seriju C, ali završni zvižduk nije odsviran jer su ultrasi sa Curve Nord uletjeli na teren, a drugi su bacali baklje i dimne bombe na teren.

Sudija Davide Massa morao je brzo prekinuti utakmicu jer su igrači obje igrači tračali u svlačionice, dok je policija pokušavala smiriti situaciju.

Na satu je ostalo još 90 sekundi i ekipe su su se zagrijavale za nastavak kada se pojavila vijest da neki Bresciini ultrasi izvan stadiona bacaju baklje na gostujući dio navijača Cosenze.

Sudac je odlučio da nije sigurno nastaviti meč i odsvirao je posljednji zvižduk što znači ispadanje Brescije u treći rang italijanskog fudbala.

Inače, Brescia je posljednji put u Seriji A igrala u sezoni 2019/2020 kada je ispala u Seriju B. Ova sezona je bila užasna, a sve je rezultiralo ispadanjem u Seriju C po prvi put nakon skoro četiri decenije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.