Mjesto na kojem bi mogle igrati velike zvijezde: Maksimir je dobio ozbiljnu konkurenciju u ružnoći

Iz zraka izgleda užasno

Mjesto na kojem bi mogle igrati velike zvijezde: Maksimir je dobio ozbiljnu konkurenciju u ružnoći

A. Čaušević
Teme:

Zagrebački Maksimir već neko vrijeme slovi za najružniji stadion u Evropi. 

Na kultnom zagrebačkom stadionu su odigrane mnoge velike utakmice, ali bez obzira na to iz ptičije perspektive Dinamov dom sigurno ne plijeni ljepotom.

Vež duže vrijeme se spominje da bi stadion u hrvatskoj prijestolnici mogao biti rekonstruisan, te da bi se istočna tribina trebala, ali te ideje i projetki su još uvijek mrtvo slovo na papiru.

STADION MAKSIMIR DOBIVA NOVU TRIBINU, STARU RUŠE I TO ODMAH? Bandićeva  nasljednica: 'Nije sigurna za gledatelje'

Ipak, dojam je da je Maksimir dobio ozbiljnu konkurenciju barem kada je ružnoća u pitanu, barem nakon posljednjih radova na stadionu Mario Rigamonti.

Stadion u Bresciji je iz zraka sve osim harmoničan te tribine izgledaju poput neravnomjerno naslaganih lego kockica.

Oglasi

[instagram]https://www.instagram.com/p/CcVfPmELrVw/?[/instagram]

U proteklih deset godina napravljeno je nekoliko radova, a posljednji značajni su zabilježeni prije tri godine kada je na čelo kluba stigao Massimo Cellino.

Proširena je sjeverna tribina, izgrađena je južna tribina, adaptirane su stepenice, dok su na centralnoj tribini izgrađene vip lože.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, trenutni kapacitet stadiona iznosi skromnih 19.500 sjedećih mjesta, dok je natkriven samo jedan dio centralne tribine. Izgrađen je 1959. godine.

Brescia u finišu sezone igra play-off za plasman u Seriju A pa bi se vrlo lako desilo da na ovom stadionu sljedeće sezone igraju neke od najvećih svjetskih zvijezda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi