Plemići pravi izazov imaju u Evropi

HŠK Zrinjski zakazao datum prozivke, a poznata i tri rivala u pripremnom periodu

Samir Mlaćo
U HŠK Zrinjski već kuju planove za novu sezonu.

Plemići su stigli do duple krune i iza njih je zaista sjajan period, a tako žele i nastaviti.

Prvi ispiti su u Evropi, a iz kluba su već otkrili plan priprema.

Plemići sa radom počinju 12. jula, a nakon uvodnih treninga u Mostaru, ekipa seli u Sveti Martin na Muri, gdje su odradili pripreme i prošle sezone.

Za sada su dogovrene i tri provjere. 21.06. rival će biti NŠ Mura, a tri dana kasnije NK Varaždin.

28.06. Zrinjski će odmjeriti snage sa NK Lokomotiva u Zagrebu.

Zrinjski će i ove sezone predstavljati našu zemlju u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a u proteklom periodu mostarski klub je uradio razne poslove kako bi stadion Pod Bijelim brijegom ispunjavao UEFA-inu kategoriju 3.

Novi hibridni teren se završava te će Plemići svoje evropske mečeve igrati u Mostaru, ali prije toga će morati ispuniti još jedan uslov.

Naime, UEFA je naložila upotrebu VAR tehnologije u svim pretkolima Lige prvaka što znači i dodatni posao, ali i trošak za sve u Zrinjskom.

Kako SportSport.ba saznaje VAR tehnologija će u narednom periodu biti postavljena na stadion Pod Bijeli brijeg te će biti ispunjen i taj UEFA-in zahtjev.

Zimus su se najavili i određeni građevinski radovi na mostarskom stadionu poput natkrivanja centralne tribine, međutim te najave su i dalje u domenu pustih obećanja.

U Premijer ligi do sada nema niti jednog stadiona sa VAR tehnologijom, sudijski "saveznik" koristio se na stadionima Bilino polje i Grbavica i to na mečevima reprezentacije BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prema ranijima najavama nakon okočanja projekta postavljanja hibridnih terena naredni Savezov veliki projekat bi trebalo biti instaliranje VAR tehonologije na premijerligaškim stadionima.

Inače, UEFA je odlučila da se VAR koristi u svim rundama kvalifikacija za Ligu prvaka, od trećeg kola u Europa ligi te od play-offa u Konferencijskoj ligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.