Transfer špekulacije

Trako ostaje u Slogi, pojačanje stiže iz Sarajeva? · Saznajemo

Adnan Beganović

Elvir Trako najvjerovatnije će stajati na golu Sloge Merdian i u narednoj sezoni, a napad Dobojlija bi mogao pojačati mladi fudbaler Sarajeva, Kenan Dervišagić.

Pobjedom nad Borcem u posljednjem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Sloge Merdian iz Doboja osigurali su ostanak u društvu najboljih bosanskohercegovačkih klubova.

Tako su zapravo i ispunili osnovni cilj u premijernom nastupu u Premijer ligi, a Dobojlije se polako pripremaju za narednu sezonu u kojoj će pokušati napraviti i rezultatski iskorak.

Slogu Merdian će s klupe u novoj sezoni predvoditi Vlado Jagodić, koji je svakako jedan od najzaslužnijih za izboreni ostanak u društvu najboljih, a u narednim danima će biti poznato s kojim igračkim kadrom će Dobojlije krenuti u svoju drugu premijerligašku sezonu.

Čelni ljudi kluba zajedno sa strukom rade na slaganju igračke križaljke, a posljednje informacije do kojih smo došli govore da će Elvir Trako i u narednoj sezoni stajati na golu Sloge Merdian.

Neslužbeno, postignut je dogovor o produženju saradnje sa pomenutim golmanom koji je u Slogu stigao na početku prošle sezone iz Slobode iz Novog Grada.

No, to nije sve, odnosno kako neslužbeno saznajemo Sloga će pojačati svoje redove sa nekoliko fudbalera, a jedan od onih koji bi u narednoj sezoni mogao braniti boje ovog kluba je i 22-godišnji ofanzivni fudbaler Sarajeva, Kenan Dervišagić.

Naime, Dervišagić je u proteklih godinu dana kao posuđen igrač branio boje federalnih ligaša Radnika iz Hadžića i Gradine. Odigrao je ukupno 25 utakmica i postigao je osam pogodaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj ofanzivni fudbaler prošao je omladinske kategorije Sarajeva, a za prvi tim višestrukog bosanskohercegovačkog prvaka je odigrao 12 službenih utakmica i pritom je postigao dva pogotka, po jedan u Kupu i Premijer ligi.

Igrao je još za Rudar iz Kaknja, a za kadetsku reprezentaciju naše zemlje upisao je dva nastupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.