Stoni tenis

Trenutno deseta igračica Evrope će pokušati donijeti novu medalju iz Švedske

A. Beganović

Mlada nada bosanskohercegovačkog stonog tenisa, Mia Hadžović, nastavlja svoj pohod prema vrhu evropskog i svjetskog stonog tenisa.

Naime, Članica stonoteniskog kluba Bosna, Mia Hadžović, trenutno 10. igračica u Evropi u svojoj kategoriji (20. na svijetu), u periodu od 7. juna do 11. juna nastupa u švedskom Helsingborgu na WTT Youth Contender takmičenju svjetske serije.

Mia je u dobroj formi i u Švedskoj, tačnije u Helsingborgu će pokušati osvojiti nove bodove koji će je približiti samom vrhu evropske i svjetske rang liste.

Njen trud i rad je prepoznao i selektor kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, te je Mia pozvana u reprezentaciju Bosne i Hercegovine u kategoriji U-13, a nakon takmičenja u Švedskoj, 7 dana će boraviti u Zagrebu gdje se održava Evropsko prvenstvo u pomenutoj kategoriji.

Članica stonoteniskog kluba “Bosna”, Hadžović Mia, trenutno 10. igračica u Evropi u svojoj kategoriji (20. na svijetu), u periodu od 7. juna do 11. juna nastupa u švedskom Helsingborgu na WTT Youth Contender takmičenju svjetske serije, gdje će pokušati osvojiti nove bodove za evropsku i svjetsku rang listu.

Njen trud i rad je prepoznao i selektor kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, te je Mia pozvana u reprezentaciju Bosne i Hercegovine u kategoriji U-13, a nakon takmičenja u Švedskoj, 7 dana će boraviti u Zagrebu gdje se održava Evropsko prvenstvo u toj kategoriji.

Podsjetimo, MIa je krajem prošle godine učestvovala je na WTT Youth Contenderu, najvišem rangu takmičenja za mlade u Evropi, koje se od 7. do 11. novembra održalo u Senecu, u Slovačkoj.

Odlazak na WTT Youth Contender u Slovačkoj za Miu Hadžović u cjelosti je sponzorisan od strane Ambasade Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini, čiji su predstavnici na čelu sa zamjenikom ambasadora, gosp. Miao Dakeom, prije pomenutog turnira, u prostorijama USD Bosna Sarajevo imali priliku da u ugodnom druženju sa mladom bh. stonoteniserkom, njenim trenerom i roditeljima, razgovaraju o ovom velikom takmičenju.

Tom prilikom potpisan je i ugovor o sponzoriranju. Gosp. Miao Dake istakao je kako je bitno ulagati u razvoj sporta, naročito kad su djeca u pitanju, te naveo da će Ambasada NR Kine u BiH nastaviti podržavati ovakve projekte, dajući time dodatno na značaju saradnje između BiH i Kine kada je u pitanju podrška u razvoju i unapređenju stonog tenisa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.