Na Koševu vrijedno rade u prelaznom roku

Soldu ljekarski pregledi dijele od potpisa za FK Sarajevo

Samir Mlaćo
FK Sarajevo će uskoro i zvanično dobiti novo pojačanje. Na Koševo stiže dugo traženo pojačanje u zadnjoj liniji.

Činilo se da će to biti Aleksandar Vukotić, no stameni defanzivac nije potpisao ugovor, ali još uvijek je slobodan. Izbor struke FK Sarajevo je pao na 25-godišnjeg Vinka Soldu.

Ovaj rođeni Zagrebčanin posljednji angažman je imao u Slaven Belupu, gdje je upisao 30 nastupa u protekloj sezoni SuperSport HNL.

Bio je i član Dinamo Zagreba, mađarskog Diosgyora, finskog KuPS-a, Rudeša, Cibalije, Lokomotive...

Sa Dinamom je bio prvak Hrvatske i osvajač Kupa, te u bordo klubu vjeruju da će biti kvalitetno pojačanje.

Od potpisa Soldu dijele ljekarski pregledi, sve je načelno dogovoreno i on je već doputovao u glavni bh. grad.

Danas će u pratnji agenta Riste Ćebedžije obaviti ljekarske preglede i ukoliko sve bude po planu, potpisat će ugovor.

Očekuje ga novi izazov i sigurno da će biti silno motivisan da se dokaže te pokuša ostvariti što bolji rezultat na Koševu.

Na Koševu vrijedno rade, a jučer je na mjesto skauting službe imenovan Nemanja Tešić, koji je u klub stigao prije dva mjeseca.

Tešić je prethodno radio u prestižnoj fudbalskoj agenciji Miracle Sport, koja je u vlasništvu uspješnog agenta, inače bivšeg golmana Bordo kluba – Vojislava Dragovića.
U pomenutoj agenciji njegov rad je uglavnom bio okrenut prema Italiji i može se reći da sjajno poznaje situaciju u italijanskom fudbalu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Radio je na skautingu i posredovanju pri transferima, primarno za italijansko tržište i u tom smislu postigao značajne rezultate. Kroz procese skautinga ostvareni su transferi u Atalantu, Lazio, Bolognu, Chievo, Monzu i mnoge druge klubove.

Tešić intenzivno radi sa menadžmentom kluba na pronalaženju i angažovanju talenata i potencijalnih pojačanja, sve u svrhu jačanja našeg kluba i ostvarenja što boljih rezultata", naveli su iz FK Sarajevo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.