Ko je u Premijer ligi doveo najskupljeg igrača do sada?
Luka Marin je novo lice na premijerligaškim terenima i pojačao je Zrinjski

Četiri kluba upalila motore

Ko je u Premijer ligi doveo najskupljeg igrača do sada?

Admin Čaušević

Od klubova koji će BiH predstavljati na eurosceni do sada je najmirnije na Grbavici, dok je u Zrinjskom, Sarajevu i Borcu bilo itekako aktivno uz nekoliko zvučnih transfera. 

Do sada su četiri kluba upalila motore, riječ je o ekipama koji će u sedmom mjesecu igrati evropske utakmice, u kvalifkacijama za Ligu prvaka, odnosno u Konferencijskoj ligi.

U četvrtak je FK Borac predstavio svoje posljednje pojačanje, upitanju je kolumbijska akvizicija Jose Cortes, 28-godišnjak koji igra poziciji lijevog krila te Banjalučani od njega imaju velika očekivanja.

Cortes nije najskuplji igrač koji je ovog ljeta stigao u bh. prvenstvno. To "laskavu titulu" za sada dijele pojačanja Zrinjskog i Sarajeva.

Amar Beganović (FK Sarajevo) i Luka Marin (HŠK Zrinjski) igraju na suprotnim stranama u odbrani, a njihova vrijednost je procijenjena na 400.000 eura.

Oglasi

Interesantno da je Bordo tim za svog desnog beka isplatio oko 100.000 eura, dok su Plemići zamjenu za Amera Bekića doveli besplatno.

Inače, Bordo tim je do sada uglavnom jačao odbranu jer su osim Beganovića u ekipu još stigla provjerena premijerligaška imena poput Samira Zeljkovića (FK Velež) i Elvira Durakovića (FK Igman Konjic).

Zrinjski je pojačao vezni red angažovanjem Darija Čanadžije i Mate Stanića, dok je na poziciju krilnog fudbalera stigao Petar Mišić.

Borac je uglavnom pojačao ofanzivni dio tima jer su osim Cortesa još stigli Damir Hrelja kao i Nemanja Mihajlović, a odbranu je pojačao iskusni Zoran Kvržić koji je svojevremeno bio i reprezentativac BiH.

Za sada je najmirnije na Grbavici. Željezničar je obnovio ugovore sa važnim igračima poput Semira Štilića i Aleksandra Kosorića, dok je ekipu napustio najbolji igrač Santos.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sigurno je da će i u bulevar Ivice Osima u narednom periodu biti potpisa pošto su Plavim neophodna pojačanja za dostojanstveno predstavljanje na eurosceni.

Zrinjski u prvom pretkolu Lige prvaka, te Sarajevo i Željezničar u prvom pretkolu Konfernecijske lige će svoje rivale saznati 20. juna. Borac će igrati u drugom pretkolu Konferencijske lige i žrijeb za tu fazu kvalifikacija je 21. juna.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
između cijene i kvaliteta teško je povući neke paralele. naprimjer, vrijednost jakovljevića je 50ooo eura, a godinama je najbolji odbrambeni nogometaš u pl-u. ima još gomila sličnih primjera, ali ne bih du
5 1
Trapatoni
Nema nista o Dzeki?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi