Ostaju u Željezničaru

Radno i na Grbavici: Cocalić i Haračić produžili ugovore · Zvanično

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara punom parom spremaju se za novu sezonu, a navijače klub s Grbavice danas su obradovale informacije da su Edin Cocalić i Dženan Haračić potpisali nove ugovore.

Cocalić se prije godinu dana vratio u Željezničar i bio je jedan od ponajboljih igrača ovog kluba u protekloj sezoni.

Pomogao je Plavim s Grbavice da izbore plasman u Evropu, a za čelnike kluba nije bilo dileme da li će ponuditi Cocaliću novi ugovor.

Željezničar je danas potvrdio da Cocalić ostaje na Grbavici jer je s ovim klubom potpisao novi ugovor, te je produžio saradnju do ljeta iduće godine.

Ostanak Cocalića sigurno su odlične vijesti i za trenera Nermina Bašića pred utakmice u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Ovaj iskusni 35-godišnji defanzivac u prošloj sezoni za Željezničar je odigrao 31 utakmicu u svim takmičenjima, zabio je dva gola i upisao jednu asistenciju.

Pored Cocalića saradnju sa Željom danas je produžio i Dženan Haračić koji će biti u autobusu s ostatkom ekipe koja sutra u 10 sati putuje na Zlatibor gdje će odraditi dio priprema.

Ovaj 28-godišnju Bugojanac je ima ugovor do kraja sezone, ali baš kao i Cocalić odlučio je da produži saradnju sa Željom i ostane na Grbavici.

Haračić je prošlog ljeta stigao u Željezničar nakon odlične sezone u GOŠK-u iz Gabele i očito je uspio da opravda očekivanja čelnika sarajevskog kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U sezoni iza nas Haračić je za Plave odigrao 26 mečeva u svim takmičenjima, dao je četiri gola i upisao dvije asistencije.

Ponikao je u Iskri iz Bugojna, a još je igrao za Slaven Belupo, Koprivnicu, Segestu, Zvijezdu Gradačac, Neretvanac, Čapljinu, Metalleghe i GOŠK.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.