Trening utakmica na pomoćnom terenu Grbavice: Navijači Plavih bi mogli dobiti novog ljubimca

FK Željezničara nastavlja sa pripremama

Trening utakmica na pomoćnom terenu Grbavice: Navijači Plavih bi mogli dobiti novog ljubimca

Admin Čaušević

Na pomoćnom terenu prvotimci FK Željeznčar kao i oni na probi odigrali su trening utakmicu u sklopu priprema za novu sezonu.

Od svih fudbalera koji su igrali jedno ime je iskočilo u prvi plan i ne isključuje se mogućnost da potpiše i ugovor sa Željezničarom. Riječ je o Brazilcu Allysonu koji će ostati na Grbavici.

Trener Nermin Bašić je igrače podijelio u dvije grupe, a "plavi" su bili bolji na otvaranju i stigli su u vodstvo preko Nedima Mekića.

U 25. minuti penal je dosuđen za "naradžaste". Nakon što nije zabio iz prvog, odlukom sudije iz ponovoljenog pokušaja Haračić je bio precizan.

"Plavi" do novog gola stižu golom Allysona. Brazilac koji je igrao u Neretvancu iz Opuzena je preciznim udarcem zabio sa 2:1 te dobio aplauze nekoliko desetina navijača i zaradio potpis ugovora.

Oglasi

Konačan rezultat postavio je Sulejman Krpić koji je zabio iz kornera za 3:1. U drugom poluvremenu nije bilo golova.

"Plavi": Muftić - Galić, Kosorić, Dubačkić, Čeko - Beća, Mekić - Gasal, Al-Jaber, Allyson - Krpić.

"Narandžasti": Karić (Mulalić) - Demirović (Musić), Kobašević, Bilal, Jašarević - Pirić (Trnka), Hajdarević - Alagić, Đođ, Križevac - Haračić.

Očekuje se da u narednim danima trener Bašić da i konačan sud o igračima na probi poslije čega slijedi odlazak na bazični dio priprema na Zlatiboru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je u petak potpisao golmana Mulalića i defanzivca Dubačkića nakon što su ranije produžili saradnju Gasal, Štilić i Kosorić, a isto se očekuje i od Cocalića.

Plavi svoju sezonu počinju evropskom utakmicom 13. jula, žrijeb prvog prvog pretkola Konferencijske lige 20. juna odredit će da li će to biti na Grbavici ili van granica BiH.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Gledaj opreme. HSHAHAHAHA. Je li ovo naproseno od neke humanitarne organizacije?
1 3
user1613662710
Sta je sa Ramirezom?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi