Uskoro i zvanično

Musa i Martinović napuštaju FK Sarajevo

Eldar Ganibegović

Ekespedicija FK Sarajevo otputovala je na pripreme. U autobusu nije bilo mjesta za sve, te su neki igrači na izlaznim vratima kluba s Koševa.

Naredne dvije sedmice ekipa FK Sarajevo boraviti će u Sloveniji gdje će odraditi dio priprema za narednu sezonu.

Na spisku putnika našla su se imena 26 fudbalera, s tim da će se Giorgi Guliashvili naknadno priključiti nakon što okonča U-21 EURO s reprezentacijom Gruzije.

Među imenima koja su otišla put Slovenije nema Ilije Martinovića, te Muhammeda Muse koji će napustiti Sarajevo.

O odlasku Ilije Martinovića se priča već duže vrijeme, te je s ovim 29-godišnjim stoperom dogovoren raskid saradnje, što je potvrđeno za SportSport.ba

Crnogorac je u Sarajevo stigao zimus iz Pakhtakora, a igrao je još za Chornomorets, Dečić, Maribot, Aluminij i Lovćen. 

Ukupno je u dresu Sarajeva nastupio 12 puta i postigao dva pogotka, a sada je došlo vrijeme za rastanak.

Što se tiče Muhammeda Muse, njemu ugovor svakako ističe na kraju juna mjeseca, te će Sarajevo napustiti kao slobodan igrač zbog velikog broja stranaca u ekipi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nigerijski desni bek u Sarajevo je stigao iz Gorice u ljeto 2022. godine i tako nakon godinu dana napušta klub. 

Ukupno je u dresu Sarajeva upisao 15 nastupa na kojima je ostvario učinak od jednog gola i tri asistencije. U karijeri je još igrao za Basaksehir, Lokomotiv Plovdiv, Željezničar i Heart Academy u rodnoj Nigeriji. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.