Trojica igrača Sarajeva ne putuju u Sloveniju, jedan će put Mostara?

Bordo tim pripreme nastavlja van granica BiH

Trojica igrača Sarajeva ne putuju u Sloveniju, jedan će put Mostara? · Saznajemo

Admin Čaušević

FK Sarajevo u petak putuje na pripreme u Sloveniju, a mjesta u autobusu neće biti za trojicu defanzivnih igrača koje je trener Mirza Varešanović označio kao višak u trenutnom igračkom kadru.

Kako SportSport.ba saznaje u novoj sezoni dres višestrukog prvaka BiH neće nositi Enedin Mulalić, Nemanja Tomašević i Đani Salčin.

Mulalić iza sebe ima odličnu polusezonu, ali dolaskom Amara Beganovića postao je višak zbog čega u novoj sezoni neće nastupati za Bordo klub.

Perspektivni desni bek bi mogao završiti u Veležu koji je u potrazi za igračem na toj poziciji, dok se ne isključuje opcija i inostranstva.

Enedin Mulalić
Enedin Mulalić FK Sarajevo FK Sarajevo FK Zvijezda - 09 FK Zvijezda - 09 Pozicija: DF

Statistika

2 nastupa
1 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova
8 nastupa
5 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova
0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Do sada je redove Sarajeva napustilo nekoliko igrača iz prošle sezone, a dvojica su završila u Mostaru. Riječ je o Tariku Ramiću (Zrinjski) i Adnanu Džafiću (Velež).

Oglasi

Tomašević i Salčin su po vokaciji lijevi bekovi, ali s obzirom na konkurenciju u vidu Slaviše Radovića i Elvira Durakovića i oni su primorani tražiti novu sredinu.

Paralelno se radi i o dolascima, a ekipi bi se trebali priključiti Mario Vrančić i Ivan Jelić Balta koji su bili među ključnim igračima proljetos.

Sa posudbe iz Turske se vratio Ivan Ikić. Ovaj 23-godišnji krilni fudbaler će pokušati da se izbori za mjesto u Varešanovićevoj ekipi te će i on zauzeti svoje mjesto u autobusu.

Već danima se špekuliše o pojačanju iz Južne Amerike, a ako je slutiti po dosadašnjim dešavanjima novi član Bordo kluba će postati Kevin Viveros.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Sarajevo će u Sloveniji odigrati tri pripremna meča. Već 26. juna na programu je dule protiv Perolula iz Rumunije, a zatim slijede još duli sa Shkendijom (30. juni) te Domžalama (5. juli).

Takmičarska sezona za tim sa Koševa počinje 13. jula gostovanjem gruzijskom Torpedu u prvom kolu kvalifikacija Konferencijske lige.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Salcin ima ugovor do 2099
6 1
komentator1
Ovo je veliki grijeh prema Mulalicu! Mirza i mirvicu jebbem vam najmilije
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti