Srbijanski fudbaler

Dušan Pantelić napustio Tuzla City

Eldar Ganibegović

FK Tuzla City rastao se od još jednog fudbalera. U pitanju je srbijanski veznjak Dušan Pantelić.

Poslije godinu dana, iako je imao ugovor do ljeta 2025. godine, Dušan Pantelić i Tuzla City završavaju saradnju.

Srbijanski veznjak tako će nakon samo jedne sezone provedene u klubu napustiti Tušanj, a vidjet ćemo gdje će nastaviti karijeru.

City mu je bio prvi klub u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a stigao je iz mađarskog Honveda.

U inostranstvu je još igrao u grčkom PAS-u iz Giannine, te je nosio dresove Radničkog (Niš), Radnika, Novog Pazara, Bežanije, Napretka, Voždovca, Rada, Teleoptika, Srema, Mladenovca i Palića. 

Minule sezone je na 22 nastupa u Premijer ligi BiH postigao dva gola i dodao tri asistencije. 

Fudbaler rođen 1993. godine u Kragujevcu bio je i 17 puta omladinski reprezentativac Srbije, ali poziv u A tim nikada nije dobio.

Podsjetimo, Tuzla City je prije nekoliko dana ozvaničio raskid saradnje i s Robertom Radićem. 

City će u 1. jula odigrati prijateljsku utakmicu protiv Željezničara, dok je put na Kupres planiran tri dana kasnije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Kupresu će se City zadržati do 13. jula, gdje će odigrati prijateljske utakmice protiv Igmana, GOŠK-a i Širokog Brijega.

Generalka uoči samog početka sezone biti će odigrana protiv Zvijezde 09, a do tada će doći do još nekih promjena u igračkom kadru koji se sklapa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.