Bošnjaković otkrio ime prvog pojačanja, Fejzić jasno poručio šta je cilj Tuzla Cityja

Sve su rekli veoma otvoreno

Bošnjaković otkrio ime prvog pojačanja, Fejzić jasno poručio šta je cilj Tuzla Cityja

Esmer Oštraković

Fudbaleri Tuzla Cityja krenuli su sa pripremama za novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Nakon što je Sloboda ispala iz Premijer lige, jasno je da će upravo Tuzla City biti jedini predstavnik Tuzle ove sezone u najvišem rangu bh. takmičenja.

Povodom početka priprema za novu sezonu iz Tuzla Cityja su organizovali press konferenciju na kojoj su se javnosti obratili trener Milenko Bošnjaković i golman ove ekipe Nevres Fejzić.

"Evo, jučer smo odradili prozivku, danas krećemo sa radom. Ostajemo u Tuzli do 4. jula, radimo uporedo na stadionu u Simin Hanu i na jednom od stadiona van naše kuće. Imamo tu prijateljsku utakmicu sa Željom. Zatim idemo na Kupres, tamo su isto dogovorene tri prijateljske utakmice. Generalka je sa Zvijezdom 09, na kom terenu to ćemo se još dogovorit", kazao je Bošnjaković, te je dodao:

"Prošla sezona je bila jako turbulenta, nezadovoljavajuća iz mog ugla kao i iz ugla kompletnog kluba. Kada je riječ o odlascima otišli su igrači kojima je istekao ugovor. To su Mišić, Gavrić, Kuzmanović, Mehidić, Ivaniadze. To su igrači koji u ovom momentu nisu igrači Tuzla Cityja. Kada je riječ o dolascima, uveliko se radi na tome. Osim Mehanović Mirzada sa kojim su pregovori završeni ostalo će biti poznato već u ovoj sedmici", rekao je Bošnjaković.

Oglasi

Nakon šefa stručnog štaba, medijima se obratio i Fejzić.

"Mi smo svjesni situacije u kojoj smo bili prošle godine. Došli smo spremni. Fokusirani smo i nadam se da će ova godina biti lakša i da ćemo ostvariti svoj cilj, a to je izlazak u Evropu", rekao je Fejzić.

Podsjetimo, minule sezone Tuzla City je po prvi put igrao u Evropi, da bi se onda do posljednjeg kola borio za ostanak u ligi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

City se spasio, te je ostao jedini tuzlanski predstavnik u Premijer ligi, s obzirom na to da je Sloboda ispala u niži rang i igrat će Prvu ligu FBiH.

Ostaje da u narednim danima vidimo koja će to imena pojačati tim iz Tuzle.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1675926959
Poenta je da je Sloboda ispala
0 1
Slana_carsija
Dva puta ste naveli da je Sloboda ispala, a tekst o Tuzla City. Šta je poenta?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi