Legendarni napadač FK Sarajevo

Tužne vijesti potresle BiH i region: Preminuo Vahidin Musemić

Endin Čaušević

Veoma tužne vijesti potresle su jutros fudbalsku javnost u Bosni i Hercegovini, ali i cijelom regionu jer je preminuo legendarni napadač Sarajeva, Vahidin Musemić, u 77. godini života.

Musemić je ostavio neizbrisiv trag u FK Sarajevo gdje je proveo najbolje dane svoje karijere, te će ostati upamćen kao najbolji napadač u historiji kluba s Koševa.

Veoma tužne vijesti stigle su jutros jer je potvrđeno da je legendarni fudbaler preminuo u 77. godini života.

Musemić je doživio moždani udar, a sinoć je preminuo u bolnici i nažalost nije uspio da iz svega toga izađe kao pobjednik.

Odlazak legendarnog fudbalera potresao je Bosnu i Hercegovinu, ali i region jer mnogi pamte njegove majstorije u dresu Sarajeva zbog kojih je ostao u lijepom sjećanju svih nas.

Od Musemića se jutros oprostio i FK Sarajevo gdje je proveo najljepše dane svoje igračke karijere.

"Spenser sa Koševa bio je primjer kako se bori za grb na dresu tokom igračke karijere, i kako se odnosi prema svom klubu nakon završetka iste. Njegova ljubav prema FK Sarajevo svakim danom bila je sve veća, strast kada govori o svom klubu vidjela se u očima prilikom svakog razgovora, i sa njom je „inficirao“ cijelu svoju porodicu.

Ime Vahidina Musemića zauvijek će ostati upisano zlatnim slovima u historiju našeg kluba i grada. Neka mu je rahmet i vječna slava", navodi se u saopštenju.

Musemić je u karijeri odigrao 182 zvanične utakmice u dresu Sarajeva i uspio je postići 83 gola. No, računajući i one nezvanične mečeve zabio je čak 169 golova na 293 odigrane utakmice u dresu kluba s Koševa.

Legendarni napadač rođen je 29. oktobra 1946. godine u Janji, a još kao omladinac postao je član Sarajeva.

Musemić je u sezoni 1966/67. vodio Sarajevo do titule prvaka Jugoslavije jer je uspio da zabije čak 23 gola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon Sarajeva jednu sezonu odigrao je u Francuskoj gdje je nastupao za Nicu, ali zbog problema s povredama je morao okončati blistavu karijeru.

Redakcija portala SportSport.ba porodici Musemić ovim putem želi iskazati saučešće zbog velikog gubitka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.