Tokom noći FK Sarajevo ostao bez dvostrukog šampiona BiH

Traži se novi golman

Tokom noći FK Sarajevo ostao bez dvostrukog šampiona BiH

Edmir Škorić

Nakon niza velikih dolazaka, Fudbalski klub Sarajevo je potvrdio odlazak svog trofejnog člana, odnosno potvrdio ga je prvi čovjek kluba Ismir Mirvić na društvenim mrežama.

Sarajevo je u centru pažnje posljednjih dana zbog izuzetnih transfera. Nakon niza velikih zvijezda koje su stigle na Koševo, prije svih tu mislimo na Kolumbijca i Venecuelanca, došao je red da se puni i rubrika "odlasci".

U toku večeri je prvi čovjek Sarajeva Ismir Mirvić najavio odlazak Belmina Dizdarevića, golmana Bordo tima.

"Hvala ti Belmine i želimo ti puno sreće", objavio je Mirvić uz video Dizdarevića koji se oprašta od svojih dojučerašnjih sunarodnjaka i stručnog štaba na čelu s Mirzom Varešanovićem.

Dizdarević se na oproštaju zahvalio saigračima, rekao da nikada nije bila bolja klapa, a također mu je ispred tima Varešanović poželio sreću u novom klubu.

Oglasi

21-godišnji Zeničanin je dva puta osvajao prvenstvo BiH sa Sarajevo, te je dva puta osvajao Kup naše zemlje. Na Koševo je došao kao omladinac iz Čelika, a prethodno branio i u kakanjskoj Mladosti kao posuđen golman.

Protekle sezone upisao je ukupno 16 nastupa, dok je sveukupno na golu prvog tima Sarajeva branio na 56 utakmica. Nije još poznato gdje nastavlja karijeru, ali govorilo se o transferu u Montpellier i nije isključeno da će talentovani golman put Francuske.

Njegov odlazak bi ujedno trebao značiti i novu kupovinu Sarajeva, a poznato je da već neko vrijeme uprava ovog kluba traga za golmanom. Postoji nekoliko kandidata, među njima i Matej Delač, koji je trenutno u Danskoj, ali šuška se kako bi se mogao vratiti na Koševo već ovo ljeto.

Trenutno je Muhamed Šahinović prvi golman u rosteru Sarajeva, ali on bi trebao vrlo brzo dobiti konkurenciju na golu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo inače danas i sutra igra nove pripremne utakmice. Slijedi danas duel sa Shkendijom, a sutra protiv Nafte 1903. Prvi duel je u 17:30 sati, a drugi u 18.

Pripreme u Sloveniji bit će završene utakmicom protiv Domžala u četvrtak 6. jula s početkom u 17 sati, nakon čega slijedi povratak u Sarajevo i pripreme za duele sa gruzijskim Torpedom u prvom pretkolu Konferencijske lige.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676743026
Promjenio državljanstvo, pa se oprašta od svojih dojučerašnjih sunarodnjaka ili šta??
2 1
Ecosport
Sretno Belma, samo razguli od zlih jezika
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi