Foto: FK Sarajevo

Prije nekoliko mjeseci dao objašnjenje

Zašto novi golman FK Sarajevo nosi broj 95 na leđima?

Endin Čaušević

Hrvatski golman Lovre Rogić jučer je zvanično predstavljen kao novi golman Sarajeva i već se priključio pripremama bordo kluba u Sloveniji. Bit će zanimljivo vidjeti koji broj će Rogić zadužiti u Sarajevu jer je u dosadašnjoj karijeri uvijek birao broj 95, a za to je imao poseban razlog.

Rogić je prethodnih pet sezona proveo u Šibeniku, no po isteku ugovora s ovim klubom odlučio je da je vrijeme za novi izazov u karijeri.

Iako se povezivao s nekoliko klubova među kojima je i škotski Dundee United na kraju se ovaj 27-godišnjak odlučio da karijeru nastavi u dresu Sarajeva.

Rogić je jučer zvanično predstavljen kao novo pojačanje kluba s Koševa, a ekipi Sarajeva se već priključio na pripremama u Sloveniji gdje je odradio nekoliko treninga.

Očekuje se da će Rogić biti veliko pojačanje i rješenje na poziciji golmana nakon odlaska Belmina Dizdarevića. Rogić je potpisao dvogodišnji ugovor, a mnogi čekaju da vide koji broj će zadužiti na Koševu.

Naime, Rogić je u dosadašnjoj karijeri nosio na dresu broj 95 i zbog toga je imao poseban razlog, a prije nekoliko mjeseci to je objasnio u razgovoru za HRT.

"Broj 95 nosim jer sam rođen 1995. godine, nešto iza Oluje. I s tim želim odati počast svim braniteljima koji su dali život za ovu domovinu", rekao je Rogić početkom februara u razgovoru za HRT.

Rogić je pored Šibenika branio i za niželigaša Biograd, a okušao se čak u njemačkoj gdje je bio u šestom rangu tog fudbala. No, nikada nije odustajao i konačno je uspio da napravi iskorak u karijeri.

"S 22 godine sam branio u Biogradu 3. HNL jug. Bio sam u šestoj njemačkoj ligi, jedno lijepo iskustvo, no tamo sam igrao i radio i to mi je predstavljalo problem", dodao je Rogić u razgovoru za HRT.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rogić je u Njemačkoj nastupao za niželigaše Kalbach i SG Kelkheim, a već je poznato da mu je velika želja da se jednog dana okuša i u Bundesligi, te će se sigurno dobrim partijama u dresu Sarajeva pokušati izboriti za to.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.