Htio u Njemačku, pa završio na Koševu: S novim golmanom u Sarajevo stiže i prelijepa Zadranka

Lovre Rogić potpisao za bordo tim

Htio u Njemačku, pa završio na Koševu: S novim golmanom u Sarajevo stiže i prelijepa Zadranka

Endin Čaušević

FK Sarajevo potvrdio je jutros da je konačno riješeno pitanje golmana i da je Lovre Rogić novo pojačanje kluba s Koševa. On se ekipi priključio na pripremama u Sloveniji, a po dolasku u Sarajevo u glavnom gradu Bosne i Hercegovine pridružit će mu se i djevojka Martina Jajčević.

Kao što je SportSport.ba najavio Rogić je odlučio karijeru nastaviti u dresu Sarajeva s kojim ej potpisao dvogodišnji ugovor, a klub s Koševa danas je ozvaničio dolazak hrvatskog golmana.

Rogić se priključio ekipi na pripremama u Sloveniji, a nije tajna da je na stolu imao ponudu i škotskog Dundee Uniteda koju je na kraju odbio kako bi karijeru nastavio u dresu bh. premijerligaša.

Prethodnih pet sezona ovaj 27-godišnjak branio je za Šibenik gdje je bio jedan od ljubimaca navijača, ali odlučio se da je vrijeme za novi izazov u karijeri.

Iako mu je želja bila da se okuša u Bundesligi na kraju je stigao u BiH, ali jasno je da od svog sna neće odustati i da će pokušati dobrim igrama u Sarajevu da skrene pažnju klubova iz Njemačke.

Oglasi

" Iskreno mislim da je vrijeme za nove izazove, iako ništa ne bih isključio. Želja mi je da idem dalje u karijeri, kada bih mogao birati moj izbor bi uvijek bio Bundesliga, ali treba još puno raditi i raditi. Kao što znate, ja sam već bio u Njemačkoj u nižim ligama i tamo je nogomet nešto sasvim drugo, jednostavno mi odgovara taj mentalitet", rekao je Rogić nedavno u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Također, priznao je da je dosta vezan za svoju porodicu i da je uživao što je živio blizu njih, pa se našalio da su oni to ponekad itekako znali da iskoriste.

"Iskreno, koristim blagodati što sam blizu kuće. Često idem kod roditelja, doduše ponekada me "otmu" pa im moram pomoći oko maslina i u vinogradu, ali mi smo sa sela, pa su te obveze normalna stvar, iako ih pokušavam izbjeći, otac već zna sve fore", dodao je za Slobodnu Dalmaciju.

Što se tiče privatnog života golmana Sarajeva poznato je da je on u dugogodišnjoj vezi s prelijepom Martinom Jajčević koja je inače iz Zadra, te da s njom voli provoditi svoje slobodno vrijeme.

Oglasi

Objave na Instagramu jasno pokazuju da su oni u sretnoj ljubavnoj vezi, a da li će se uskoro odlučiti da stanu na ludi kamen ostaje nam da vidimo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rogić je također rođen u Zadru, ali je ponikao u Šibeniku iz kojeg je prešao u Primorac Biograd. Prije povratka u Šibenik nastupao je i za njemačke niželigaše Kalbach i SG Kelkheim.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MosaNjazri
Pa vi ste najretardiraniji portal na svijetu,svaka objava vam se svodi na ljubavne veze,ako već niste završili za novinara,bar imate Google pa nešto zanimljivo pronađite vezano za momka,a ne ovakve gluposti objavljivati.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi