Mladi golman napravio sjajan transfer u Francuskoj

Dizdarević se oprostio od FK Sarajevo, posebno istakao jednog čovjeka

Samir Mlaćo

Čuvar mreže Belmin Dizdarević novi je član francuskog Montpelliera.

On je danas i zvanično potpisao za ovaj klub, te je tako napustio FK Sarajevo nakon sedam godina.

Putem Instagrama oprostio se od FK Sarajevo.

Nakon dugih 7 godina, došlo je vrijeme da krenem dalje. Zahvalan sam Sarajevu na ostvarenju dječačkih snova i pruženoj prilici.

Zahvalan sam svojim saigračima koji su bili dio moje priče. Imao sam mnogo toga od vas naučiti i u meni imate velikog prijatelja. Hvala stručnom stabu, medicinskom timu, trenerima iz akademije i ekonomatu. Posebno bih se zahvalio treneru Mirzi koji je pokazao šta znači biti trener! Hvala i hordama! Hvala svima koji su me podržali na ovom putu, hvala za svaku lijepu riječ i poruku. Biram da sa sobom ponesem samo naljepše uspomene i Sarajevo u svome srcu.

Dječak koji raste zavolio te tad!", stoji u objavi Dizdarevića.

Jutros mu je objavio posvetio i FK Sarajevo.

"Nakon 7 godina provedenih u FK Sarajevo, Belmin Dizdarević se oprašta od bordo dresa i odlazi u inostranstvo. Njegova naredna destinacija je francuski Montpellier.

Sa 15 godina je postao član Akademije FK Sarajevo sa kojom je osvojio veliki broj trofeja. U kadetskoj i juniorskoj konkurenciji osvojio je ukupno tri titule prvaka BiH i jedan trofej Kupa.

Za prvi tim je debitovao u posljednjem kolu u sezoni 2018/19 na gostovanju protiv GOŠK-a i na taj način upisao svoje ime zajedno uz generaciju koja je te sezone osvojila duplu krunu. Također je bilo član ekipe koja je u sezoni 2020/21 osvojila Kup BiH. Ukupno je u dresu Sarajeva upisao 56 nastupa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igrao je za sve omladinske selekcije reprezentacije BiH, a upisao je i jedan nastup za A reprezentaciju na gostovanju protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Belmine, hvala za sve i želimo ti mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere", stoji u objavi FK Sarajevo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.