Pogledajte sve golove Sarajeva protiv NK Domžale

Bordo tim slavio 3:1

Pogledajte sve golove Sarajeva protiv NK Domžale

E. Ganibegović

FK Sarajevo na sjajan je način okončao pripreme u Sloveniji gdje je danas savladao tamošnjeg prvoligaša NK Domžale s 3:1.

Četiri od četiri i gol razlika 11:1. To je učinak Sarajeva na dijelu priprema koje je tim s Koševa obavio u Sloveniji. 

Prvo je pred izabranicima Mirze Varešanovića nastradao Petrolul, bilo je 5:0, s 2:0 savladana je Shkendija, 1:0 Nafta i danas s 3:1 Domžale.

Utakmica protiv tima gdje je sportski direktor Senijad Ibričić bila je zatvorena za javnost, no FK Sarajevo je na svom Instagramu postavio golove.

Strijelci za Sarajevo bili su Varešanović u prvom, te Čataković i Radović u drugom poluvremenu. Pogledajte golove.

Oglasi

Podsjetimo, Sarajevo se sada okreće obavezama u Konferencijskoj ligi gdje ga u prvom pretkolu očekuje dvomeč s gruzijskim Torpedo Kutaisijem.

Prva utakmica igra se 13. jula u Gruziji, dok će sedam dana kasnije Sarajevo ugostiti gruzijskoj predstavnika na Koševu.

U slučaju prolaska u drugo pretkolo što je sasvim realno očekivati od ovakvog Sarajeva, igrat će dvomeč protiv Aktobea iz Kazahstana.

Iza Sarajeva je sjajan pripremni period i navijači ponovo imaju velika očekivanja od tima i u Evropi i u domaćim takmičenjima.

Varešanović: Spremni smo za ono što nas očekuje

"Iza nas su odlične pripreme, maksimalno smo iskoristili prethodne dvije sedmice u Moravskim Toplicama i spremni dočekujemo evropske i ligaške utakmice. Na igračima se vidi da željno iščekuju prvu zvaničnu utakmicu, a svi smo spremni za ono što nas očekuje.

Odigrali smo četiri jake utakmice, gdje smo pokazali kvalitet i planiramo to isto prezentovati u ligi i evropskim takmičenjima. Nakon odigrane utakmice protiv Domžala krećemo za Sarajevo, gdje ćemo se nastaviti spremati za prvi evropski izazov, susret protiv Torpeda iz Kutaisija.

Zadovoljan sam odrađenim prelaznim rokom. Pojačali smo se na deficitarnim pozicijama, te sad imamo jaku konkurenciju na svakoj poziciji. Ostaje mogućnost da ćemo još biti aktivni na tržištu, u zavisnosti šta će se dešavati u predstojećim danima", rekao je Mirza Varešanović nakon današnje utakmice. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Mnogo smo jaki
6 3
komentator1
A sto niste stavili i niihov gol, da se dusmani bar malo obraduju
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi