Ristić potpisao

Tuzla City predstavio pojačanje iz dobojske Sloge · Zvanično

Eldar Ganibegović

Novo pojačanje FK Tuzla City je Dušan Ristić koji na Tušanj dolazi iz redova dobojske Sloge.

Ovaj transfer zvanično je putem svoje Facebook stranice i web portala potvrdio i sam tuzlanski član Premijer lige.

Defanzivac koji je karijeru i počeo u Slogi ugovor s Tuzla Cityjem je potpisao na godinu dana, odnosno do ljeta 2024. godine.

"Smatram da je ovo iskorak u mojoj karijeri. Izabrao sam klub sa planom i ambicijama za Evropu. Klub je imao tešku prošlu sezonu ali ove sezone ćemo se sigurno boriti za Evropu", izjavio je Ristić.

Minule sezone on je na 25 utakmica nastupio u dresu Sloge, te upisao jednu asistenciju i na taj način pomogao Dobojlijama da izbore ostanak u eliti.

Ovo mu je prvi transfer u karijeri, a priliku da zvanično debituje u dresu Tuzla Cityja imat će krajem jula kada ovaj tim u 1. kolu Premijer lige gostuje GOŠK-u.

Aleksey Nikitin iz Tuzla Cityja u Rusiju

Dosadašnji fudbaler Tuzla Cityja, Aleksey Niktin, ostvario je transfer u Rusiju. Igrat će drugoligaški fudbal u ovoj zemlji, a potpisao je za Rotor Volgograd.

Ovog 31-godišnjeg ruskog defanzivca Rotor je i zvanično predstavio kao svog novog fudbalera.

Tako se Nikitin u rodnu Rusiju vraća nakon samo nešto više od četiri mjeseca, s obzirom na to da je na Tušanj stigao krajem februara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U redove bh. kluba stigao je iz Khimkija, a još je igrao za Ufu, Amkar, Enisey i drugi tim moskovskog CSKA-a.

Ukupno je ovaj ruski defanzivac u dresu Tuzla Cityja nastupio sedam puta, od čega šest puta u Premijer ligi i jednom u Kupu BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.