Dobio crveni karton

Žestoko na derbiju Dinama i Hajduka: Sudiju igrači spašavali od Ivana Leke

Midhat Šljivak

Dinamo i Hajduk večeras su utakmicom Superkupa na Maksimiru otvorili sezonu u hrvatskom fudbalu. Nakon prvih 45 minuta rezultat je 0:0, a gosti iz Splita u nastavku na klupi neće imati trenera Ivana Leku koji je isključen.

Golova u prvom poluvremenu u velikom derbiju Dinama i Hajduka nije bilo, ali je varnica u samom finišu itekako bilo.

Trener gostiju iz Splita Ivan Leko dobio je dva žuta kartona u nekoliko sekundi. Nije se Leki dopala jedna odluka sudije Darija Bela, pa je odlučio da mu to lično i kaže.

Žestoko je Leko reagovao. Bel mu je prvo pokazao žuti karton, a nakon što je nastavio pričati i protestvovati, sudija mu pokazuje i drugi žuti, te je trener Hajduka morao van terena.

Crveni karton je još više razljutio Leku. Krenuo je da se obračuna sa sudijom, ali srećom u toj namjeri su ga zaustavili igrači Hajduka.

Leko će tako s tribina gledati drugo poluvrijeme, a ekipi će s klupe voditi bh. stručnjak Adnan Čustović.

Leko je za ovaj meč poslao ovih 11 igrača na teren: Lučić - Sigur, Šarlija, Ferro, Melnjak - Pukštas, Krovinović - Dolček, Benrahou, Dajaku- Mlakar

Igor Bišćan je s druge strane izveo ovaj sastav: Livaković - Ristovski, Šutalo, Perić, Ljubičić - Bulat, Mišić - Špikić, Baturina, Ivanušec - Petković.

Hajduk: Lučić - Sigur, Šarlija, Ferro, Melnjak - Pukštas, Krovinović - Dolček, Benrahou, Dajaku- Mlakar.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.