Dinamo je pojačanje pronašao u Japanu

Kaneko stiže na posudbu

Dinamo je pojačanje pronašao u Japanu

Adnan Beganović

Redove Dinama pojačat će japanski fudbaler Takuro Kaneko. Ovaj 25-godišnji Japanac stiže na jednogodišnju posudbu iz Sappora.

Takuro Kaneko, 25-godišnji japanski fudbaler, pojačat će redove hrvatskog prvka, Dinama iz Zagreba.

Nakon što su doveli Francuza Maximea Bernauera, čelnici Dinama su dogovorili dolazak japanskog krilnog fudbalera.

Kaneko će prema pisanju Indexa u Dinamo doći na jednogodišju posudbu s tim da Dinamo ima opciju otkupa ugovora, koja nije obavezujuća.

Kaneko u Dinamo dolazi iz Sappora i dolazak u Zagreb će mu biti prvi transfer van domovine. Njegova tržišna vrijednost je milion eura, a nije poznato koliko će zarađivati u Dinamu.

Osim za Sapporo u dosadašnjoj karijeri je nastupao još za Nihon Uni, Maebashi, a u aktuelnoj sezoni za Sapporo je odigrao 20 utakmica uz učinak od osam pogodaka i četiri asistencije.

Ćuže iz Dinama u Zrinjski

U Dinamu su aktivni i po pitanju odlazaka iz kluba, a jedan od onoh koji je napustio redove hrvatskog prvaka je i Mario Ćuže.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Fudbaler, koji je u prošloj sezoni nastupao za Zrinjski kao posuđen igrač, potpisao je ugovor sa Plemićima, a Dinamu je na ime obeštećenja pripalo 150.000 eura.

"Prema informacijama koje su stigle do nas, Zrinjski je platio Dinamu za Marija Ćužea 150 tisuća eura odštete. Nije puno, ali s obzirom na to da Igor Bišćan nije računao na njega onda je to od onih priča ‘bolje išta nego ništa‘. Na kraju ovih slovenskih priprema vidjet će se i koje će mlade igrače trener ostaviti u rosteru", stajalo je u objavi zagrebačkih Sportskih novosti, čiji novinari su sjajno upoznati sa prilikama u redovima hrvatskog prvaka.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi