Imat će veliku podršku

Manijaci su završnom porukom igračima ispred južne tribine nagovijestili šta slijedi

Edmir Škorić

Malo je nedostajalo da Željezničar ostvari pobjedu u prvoj utakmici 2. pretkola Konferencijske lige protiv Neftčija, ali su Azerbejdžanci sjajnim golom u nadoknadi došli do 2:2.

Plavi su bili jako blizu da pobijede i da s prednošću odu u Baku za sedam dana, ali i ovih 2:2 svakako i dalje ostavlja realne šanse ekipi sa Grbavice.

Željezničar je poveo u 12. minuti, novim golom sjajnog Dženana Haračića, a svemu je prethodio odličan centaršut Nedima Mekića sa lijeve strane.

U završnici prvog dijela jeftino primljen gol za domaće. Lebon je šutirao, lopta se od Kosorića odbila u mreži. Prethodno je Drina napravio veliku grešku.

Ipak, prije odlaska na odmor nova eksplozija na Grbavici. Sjajan gol postigao je Amoah za 2:1, da bi tek u 95. Neftči stigao do 2:2.

Bez obzira na sve, svi na Grbavici mogu da budu zadovoljni, i igrači i navijači. Kada je završen meč, nogometaši su otišli pred Manijake, a sa južne tribine su pozdravljeni i dobili su riječi podrške i hvale.

Uostalom, ovaj 'sastanak' pred južnom tribinom završio je porukom Manijaka - "Vidimo se u četvrtak!". Time su najavili veliki pohod na Baku gdće je sasvim sigurno, bez obzira na udaljenost, biti veliki broj pripadnika navijačke grupe Manijaci.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Niko iz ekspedicije Željezničar ne ide u Baku bez nade da se može proći dalje. Uostalom, upravo je u tom gradu ne tako davno ovaj tim izbacio Dinamo Minsk i ostvario veliki evropski uspjeh.

Revanš utakmica ovih timova igra se narednog četvrtka, a satnica će biti naknadno poznata. Željezničar neće igrati ovaj vikend svoj meč sa Igmanom u prvenstvu zbog evropskog nastupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.