Jedan gol odlučio meč

Hajduk u velikom naletu: Profa Jakir na krcatom Poljudu položio oružje

Eldar Ganibegović

U drugom kolu HNL Hajduk je na svom terenu pred krcatim tribinama Poljuda savladao Rijeku s 1:0 i ostao na maksimalnom učinku.

Nakon što je slavio na Maksimiru protiv Dinama u prvom kolu (1:2) Hajduk je večeras igrao drugi derbi i upisao drugu pobjedu, a na kraju je bilo 1:0 za Splićane pred krcatim Poljudom.

Zanimljivo da je danas umjesto Leke na klupi Hajduka sjedio njegov pomoćnik i bh. stručnjak Adnan Čustović, dok je Rijeku vodio drugi bh. trener, Sergej Jakirović.

Već u drugoj minuti je Rijeka mogla povesti. Toni Fruk je s 20-ak metara potegnuo prema golu Hajduka i pogodio nekoga od igrača Hajduka pa se lopta odbila u stativu.

Igrala se 25. minuta kada je Hajduk imao prvu pravu šansu. Prvo je pucao Livaja, a obranio Labrović. Nakon toga je na odbijenu loptu natrčao Melnjak, ali njegov pokušaj završio je u bloku.

Livaja je čudesnim potezom u 38. minuti proigrao Rokasa Pukštasa u kaznenom prostoru Rijeke, ali udarac mladog Amerikanca obranio Labrović.

U drugoj minuti nadoknade prvog dijela Ferro ubacuje loptu u 16 metara Rijeke, no tamo se najbolje ne snalazi Livaja i šutira iz voleja pored gola.

Trenutak odluke dogodio se u 50. minuti. Nakon što je neko od igrača Hajduka glavom pogodio prečku nakon ubačaja, a onda i Labrović obranio sjajan udarac Moufija s ruba kaznenog prostora, stigla je nova lopta pred gol Rijeke, a nju je tamo dočekao Rokas Pukštas i savladao Labrovića.

Bila je ovo posljednja utakmica drugog kola. Hajduk je na vrhu sa šest bodova koliko ima još samo Osijek, dok je Rijeka četvrta s tri.

U trećem kolu Rijeka će dočekati Istru, dok je odgođen meč Osijeka i Hajduka.

HNL, 2. kolo:

Hajduk - Rijeka 1:0 (Pukštas 50')

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNK Hajduk: Lučić, Moufi, Šarlija, Ferro, Melnjak, Sahiti, Pukštas, Krovinović, Odjidja-Ofoe, Mlakar, Livaja.

NK Rijeka: Labrović, Galešić, Mitrović, Dilaver, Fruk, Hodža, Banda, Grgić, Janković, Cabraja, Obregon.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.