Navijačima Boce nimalo se ne dopada ono što je Cavani napravio predsjedniku na press konferenciji

Edmir Škorić

Iskusni urugvajski napadač Edinson Cavani potpisao je za slavnu Bocu i imao je veliko predstavljanje na kultnoj Bonboneri.

Ovaj 36-godišnji napadač igrao je za Valenciju, a ovog ljeta odlučio je da ode u redove Boce Juniors i da se nakon dugo vremena vrati južnoameričkom nogometu. Podsjećamo, prije odlaska u Evropu igrao je za Danubio s kojim je bio prvak Urugvaja.

Nastupao je za Palermo, Napoli, Paris SG, te Manchester United i Valenciju u Evropi i ima veliko iskustvo, a sa Bocom želi titulu u Argentini, naročio trofej Copa Libertadoresa.

U Boci je zadužio slavnu desetku koja je nekada pripala Diegu Maradoni, što dovoljno govori koliko je u Buenos Airesu značajan dolazak Cavanija.

No, stvari na press konferenciji na predstavljanju Cavanija nisu bile baš najbolje. Urugvajac je imao kontroverznu gestu s s predsjednikom Boce Jorgeom Amorom Amealom.

Cavani je odgovarao na novinarska pitanja, a kada je sve bilo gotovo, predsjednik kluba prišao je napadaču i nježnim pokretom ga pokušao dodirnuti po ruci, što je Cavani odbio. Video možete pogledati OVDJE.

Neugodan trenutak postao je viralan, a gesta na licima obojice pokazala je da nije bilo ugodno ni jednom ni drugom . Očito se Urugvajcu nije svidjelo što mu je napadnut fizički prostor i to je dao do znanja na neelegantan način, naočigled svih.

Nekoliko minuta kasnije, Cavani je otišao na terenBombonere gdje su mu zapljeskale desetine h iljada navijača koji su mu pokazali svoju naklonost, bez obzira što još nije ništa ni pokazao u dresu slavnog tima. Priredili su mu ovacije kada je izašao na teren.

Cavani je bio vrlo sretan i uzbuđen, čak je izjavio: "Jedva čekam postići gol s ovim dresom".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.