Bombonera rasplakala Cavanija - ovakve stvari nisu doživjeli ni najveći u historiji

Nevjerovatan doček za Urugvajca

Bombonera rasplakala Cavanija - ovakve stvari nisu doživjeli ni najveći u historiji

Edmir Škorić

Argentinska Boca Juniors predstavila je svoje novo pojačanje Edinsona Cavanija desecima hiljada navijača u ponedjeljak na svom stadionu Bombonera u Buenos Airesu.

Urugvajski napadač smatra se ključnim pojačanjem argentinskog velikana u borbi za Copa Libertadores i prvenstvo Argentine, a doček koji mu je priređen na kultnom stadionu natjerao ga je na plač.

Boca je u subotu objavila da je potpisala ugovor s 36-godišnjim urugvajskim reprezentativcem u besplatnom transferu. Klub je rekao da s njim ima 18-mjesečni ugovor.

Cavani je obukao dres s brojem 10 koji je nekoć bio jedinstveni broj Diega Maradone.

“Ovo je velika emocija. Kad sam imao 12 godina, bio sam tamo gdje ste vi sada i osjetio sam želju da budem ovdje gdje sam sada”, rekao je Cavani navijačiam, dodavši: “Nakon toliko godina u kojima mi je nogomet dao pomalo od svega, ovdje sam i uživam sa svojom porodicom".

Oglasi

Cavani se u nedavnoj prošlosti borio s nekoliko povreda mišića. Za Valenciju je odigrao samo 28 utakmica i postigao sedam golova.

Napadač je igrao za Urugvaj na posljednja četiri izdanja Svjetskog prvenstva. Za reprezentaciju je postigao 58 golova u 136 nastupa.

U bogatoj karijeri Cavani je nastupao za Danubio, Palermo, Napoli, PSG, Manchester United, Valenciju i sada je član Boce.

Čak šest puta je sa Parižanima osvajao naslove u Francuskoj, ima četiri kupa te zemlje, s Napolijem osvajao Kup Italije, s Danubiom bio prvak Urugvaja, dok je u sezoni 2010/11 sa Urugvajcima slavio na Copa Americi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi