Nekadašnji reprezentativac BiH

Zoran Kvržić u krvi okončao meč u Banjaluci

Midhat Šljivak

FK Borac je poražen u Banjaluci od Austrije iz Beča s 2:1 i oprostio se od nastupa u Evropi. Finiš meča donio je i krv koja se slivala niz glavu Zorana Kvržića.

Borac nije uspio proći u naredni krug Konferencijske lige. Poraz od Austrije znači kraj evropskog puta, a u finišu meča koji se igrao u Banjaluci došlo je i do povrede glave Zorana Kvržića.

On je nakon jednog žestokog sudara ostao ležati na travi. Ljekarski tim domaćeg tima hitno je reagovao i jasno je bilo da nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine nije prošao dobro.

Kvržić je zadobio ozbiljnu posjekotinu na glavi. Krv se slivala niz njegovo lice i vrat, ali je ipak uspio završiti utakmicu nakon što mu je ukazana pomoć.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Iskusni desni bek večeras je odigrao veoma dobru utakmicu. Imao je i jednu veliku šansu kada je uzdrmao prečku protivničkog gola.

Borac se nažalost kao Željezničar oprašta od Evrope, Sarajevo je ispalo već u 1. pretkolu i čast BiH u Evropi sada samo brani HŠK Zrinjski.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.