Mekić u duelu protiv Neftchija

U Evropi potvrdio svoje kvalitete, ima važeći ugovor, ali...

Da li će Mekić ostati na Grbavici?

FK Željezničar je porazom u revanšu od Neftcija 2:0 završio nastup u Evropi, ali Plavi i pored toga mogu biti zadovoljni.

Prošli su Dinamo Minsk i pružili kvalitetan otpor predstavniku Azerbejdžana, a sada se okreću Premijer ligi i duelu sa FK Borac naredne subote.

Istovremeno, priča se i o mogućim pojačanjima koja su svakako potrebna, ali postoji i mogućnost da se jedno novo ime pojavi u rubrici 'odlasci'.

Naime, vezista Nedim Mekić povezuje se sa nekoliko klubova iz inostranstva, no zvanična ponuda u klub nije stigla.

Ne znači da neće, te bi u tom slučaju FK Željezničar dobio određeno obeštećenje, jer Mekić ima ugovor još godinu dana.

I ranije je bilo povezivanja veziste sa klubovima iz inostranstva, no nije došlo do konkretnog dogovora.

Sigurno da bi veliki udarac za Plave bio eventualni odlazak Mekića u ovom trenutku i pitanje je da li bi na Grbavici uopšte pristali na bilo kakve pregovore.

Mekić se na Grbavicu vratio u julu 2021. godine. Ima 28 godina i vjerovatno mu je ovo posljednja šansa da se okuša u inostranstvu i 'napravi' mnogo bolji ugovor, naravno gledano sa finansijske strane.

Ranije je Mekić nastupao za Radnik Bijeljinu, GOŠK, Zvijezdu Gradačac, Travnik, Igman Konjic...

U sve četiri evropske utakmice bio je standardan i na terenu je proveo maksimalnih 360 minuta.

Pokazao je svoje kvalitete i sigurno opravdao očekivanja onih koja su ga skautirali na navedenim utakmicama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Istovremeno, sa FK Željezničar se povezuje Damir Sadiković koji će danas napustiti Kolubaru koja je preselila u drugi rang srbijanskog nogometa.

Kontakti su potvrđeni, a da li će doći do dogovora, ostaje da se vidi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.