Ni teška povreda ne može ubiti vedri duh veznjaka Željezničara: "Sreća pa je bosanska"

Haris Ovčina se oglasio

Ni teška povreda ne može ubiti vedri duh veznjaka Željezničara: "Sreća pa je bosanska"

Midhat Šljivak

Veznjak Željezničara Haris Ovčina (26) doživio je tešku povrede kostiju lica na utakmici Konferencijske lige protiv Nefčija u Bakuu. On je početkom drugog poluvremena od protivničkog fudbalera dobio žestok udarac zbog kojeg je na kraju završio na operaciji. Ipak, njegov duh nije klonuo što je i pokazao porukom koju je poslao.

Haris Ovčina zadobio je teške povrede kostiju lica na meču Željezničara protiv Nefčija u 2. pretkolu Konferencijske lige. Zadobio je frakturu jagodične kosti i kosti gornje vilice.

Veznjak Plavih je na samom otvaranju drugog poluvremena dobio žestok udarac od jednog protivničkog fudbalera. Morao je ostati u glavnom gradu Azerbejdžana kako bi mu se povrede sanirale, a iako će morati na pauzu Ovčina nije klonuo duhom

U šaljivom tonu je zahvalio svima na podršci uz poruku da je sreća pa je glava bosanska.

"Hvala svima na velikom broju poruka podrške. Sve je OK i nema razloga za brigu. Kažu sreća pa je bosanska", poruka je veznjaka Plavih.

Oglasi

Ovčina će tako propustiti početak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a vidjet ćemo koliko će morati pauzirati.

Povrede koje ima nisu bezazlene. Potrebna je velika opreznost po povratku na teren i nadamo se svakako da će Ovčina jako brzo ponovo biti dostupan Nerminu Bašiću.

Podsjetimo, Haris Ovčina je karijeru počeo u FK Željezničar, ali je ime stekao noseći dres mostarskog Veleža gdje je nastupao od 2016. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On je postao miljenik mostarske publike bespoštednom borbom na terenu i dio je ekipe koja je osvojila Kup Bosne i Hercegovine, te koja je radila sjajne stvari na evropskoj sceni.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Qwertz
Željo sa Haretom brži 30 posto
5 0
Nek_komsiji_crkne_krava
Odličan igrač i pravo pojačanje za Želju.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi