Bilo je i bržih od kapitena Igmana

Hebibović zabio hat-trick za 12 minuta, ali nije ni u TOP 3 Premijer lige, zna se ko je gazda!

Endin Čaušević

Igman nakon prvog poluvremena vodi u gostima protiv Zvijezde 09 sa 3:1 u okviru drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Prvo poluvrijeme obilježio je nevjerovatni Anel Hebibović koji je dao hat-trick u razmaku od samo 12 minuta, no nije uspio da obori rekord u najjačem rangu bh. fudbala.

Zbog pojedinih odgođenih mečeva u drugom kolu ljubitelji fudbala u BiH danas mogu pratiti samo meč Zvijezda 09 - Igman koji se igra na stadionu u Ugljeviku, a u prvih 45 minuta imali smo itekako šta da vidimo.

Igman nakon prvog poluvremena vodi protiv Zvijezde 09 sa 3:1 i jasno je da se ekipa iz Konjica nalazi pred pobjedom i osvajanjem veoma važna tri boda.

U centru pažnje nakon prvih 45 minuta nalazi se iskusni Anel Hebibović koji je briljirao u finišu prvog dijela jer je u razmaku od samo 12 minuta zabio čak tri gola.

Hebibović je prvo u 30. minuti pogodio za vodstvo Igmana od 1:0, no Zvijezde 09 izjednačila je osam minuta kasnije preko Danonskog.

Međutim, već u narednom napadu bilo je 1:2 na semaforu, a gol ponovo zabija Hebibović. No, od iskusnog igrača Igmana to nije bilo sve jer je u 42. minuti ponovo zatresao mrežu Zvijezde 09 i povisio je na 3:1 za Igman.

Iako je Hebiboviću za hat-trick bilo dovoljno svega 12 minuta nevjerovatno je da nije ni u TOP 3 Premijer lige BiH po brzini postignutog hat-tricka.

Rekord drži Nemanja Bilbija koji je u sezoni 2012/13. igrajući za Borac zabio hat-trick za samo pet minuta što je zaista nevjerovatno. Borac je tada igrao protiv Zrinjskog, a Bilbijin rekord niko nije uspio da ugrozi.

Drugo mjesto na ovoj listi zauzima Mladen Petričević koji je nekada igrao u dresu Rudara iz Ugljevika, te je u dresu tog kluba na meču Premijer lige zabio tri gola za svega sedam minuta, a to je uradio od 54. do 61. minute.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na listi se nalazi i Elvir Čolić koji je treći jer je hat-trick uspio da upiše u razmaku od osam minuta i to od 82. do 90. minute. Čolić je tada nastupao u dresu mostarskog Veleža.

# IGRAČ HAT-TRICK ZA KOLIKO MINUTA UTAKMICA
1. Nemanja Bilbija 5 minuta Borac - Zrinjski
2. Mladen Petričević 7 minuta
3. Elvir Čolić 8 minuta Velež - Leotar
4. Anel Hebibović 12 minuta Zvijezda 09 - Igman
5. Stevo Nikolić 13 minuta Zrinjski - Radnik

Hebibović je današnjim hat-trickom uspio da dođe na četvrto mjesto, a iza njega ostali su Stevo Nikolić, Domagoj Abramović i Emir Hadžić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.