Hat-trick Danija Olma

Bivši igrač Dinamo Zagreba uništava Bayern u najljepšoj noći karijere!

Edmir Škorić

Bayern i Leipzig večeras igraju utakmicu Superkupa Njemačke, a Bavarci su u teškoj situaciji.

Bayern je ušao kao favorit protiv osvajača Kupa, no aktuelni prvak Njemačke doživio je "masakr". Nakon 70 minuta (do objave teksta op.a) Leipzig vodi 3:0 i na korak je od osvajanja trofeja.

Mogla bi ovo biti loša noć za Harryja Kanea, koji je ušao u 63. minuti i upisao zvaničan debi za Bayern otkako ej stigao iz Tottenhama.

Kane je počeo na klupi, kasnije je ušao u igru, ali čini se da je prekasno...

S druge strane, španski reprezentativac i bivši igrač Dinamo Zagreba, Dani Olmo, igra utakmicu života. Postigao je hat-trick.

Olmo je već u trećoj minuti tresao mrežu Bavaraca, da bi u 44. minuti na asistenciju Tima Wernera povisio na 2:0, a onda u 68. minuti pogodio s bijele tačke za 3:0 i doveo Leipzig na korak od osvajanja trofeja.

Bayern je imao veliki broj šansi i to kakvih, ali nije uspio postići nijedan gol i čini se da će ponovo dosta kritika biti usmjereno prema Thomasu Tuchelu, koji se nije proslavio nakon što je krajem prošle sezone naslijedio Juliana Nagelsmanna.

Tada je ostao bez trofeja u Kupu i Ligi prvaka, a prvenstvo je nekim čudom osvojenom poslije drame u zadnjem kolu i to zahvaljujući neočekivanom domaćem kiksu Borussije Dortmund protiv Mainza (2:2).

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.