Foto: Screenshot

TV prava odigrala ključnu ulogu

I to da zabilježimo: Utakmica Borac - Igman kasnila zbog West Hama i Chelseaja

Eldar Ganibegović

Utakmica Borca i Igmana koja je prije nekoliko trenutaka počela u Banjoj Luci nije startala u predviđenom terminu, a razlog su dešavanja na utakmici engleske Premier lige koju su igrali West Ham United i Chelsea.

U trećoj utakmici četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Gradskom stadionu u Banjoj Luci Borac dočekuje ekipu Igmana.

Ovaj susret predviđeno je da krene u 19:30 sati, ali je meč kasnio desetak minuta i to zbog dešavanja na utakmici koja se igrala skoro 2.000 kilometara dalje

Naime, West Ham United i Chelsea su se sastali u okviru 2. kola Premiershipa, a kako je utakmica u Londonu otišla u osmu minutu sudijske nadoknade, kasnio je meč Borca i Igmana.

Razlog tome je što je vlasnik TV prava za Premijer ligu Bosne i Hercegovine na kanalu na kojem prenosi meč Borca i Igmana prenosio i pomenuti meč engleskog Premiershipa, pa je Sabrija Topalović iz Zenice nešto kasnije dao znak za početak susreta.

Bilo kako bilo, utakmica u Banjoj Luci je počela i trenutno traje početno ispitivanje snaga. Rezultat na semaforu u trenutku objave ovog članka je početnih 0:0.

Borac igra u sastavu: Mijatović, Ćelić, Fićović, Makarić, Barsky, Cortes, Herera, Kvržić, Čavić, Terzić, Šušić.

S druge strane, gosti iz Konjica krenuli su s idućih 11 igrača: Ćeman, Bešagić, Drljević, Hebibović, Oremuš, Čubrilo, Đorić, Dupovac, Denković, Buturović, Ramić.

Od 20 sati na rasporedu je susret Zrinjskog i GOŠK-a u Mostaru, dok će od 21:30 početi još jedan meč u ovom hercegovačkom gradu, a sastaju se Velež i Široki Brijeg.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Sutra će četvrto kolo biti zatvoreno. Od 17 sati se na stadionu Tušanj u Tuzli sastaju Tuzla City i Sarajevo, te će na taj način četvrto kolo biti jedino koje je kompletirano do sada u ovoj sezoni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.